• Štipendijska shema

  Regijska štipendijska shema je namenjena štipendijam dijakom in študentom, ki se šolajo za poklice, po katerih povprašujejo oz. izrazijo interes delodajalci s sedežem v občinah Obalno Kraške regije.

 • RRP 2014-2020

  Regionalni razvojni program za Južno Primorsko regijo je bil sprejet julija 2015. V teku je priprava prvega dogovora za razvoj regije.

Točka VEM - vse na enem mestu

slika vlasta

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije

 

Za namene registracije samostojnega podjetnika za poslovne subjekte deluje pri nas točka VEM, ki izvaja storitve informiranja, osnovnega podjetniškega svetovanja, podaja informacije za ustanovitev, razvoj in poslovanje podjetij ter izvaja postopke registracije d.o.o. in s.p., različne ostale postopke in spremembe pri d.o.o. in s.p. ter izbris s.p..


Leta 2005 je začel delovati Državni portal za podjetja in podjetnike VEM, ki omogoča postopke registracije za nove/potencialne podjetnike ter postopke registracije že ustanovljenih podjetij ter nudi številne informacije pred in po ustanovitvi podjetja.

Podjetnik lahko storitve, ki jih nudi portal, opravlja sam (od doma) z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila ali pa se osebno oglasi na eni izmed vstopnih točk VEM ter, s pomočjo svetovalca, izvede vse postopke registracije ter pridobi vse informacije. Vse storitve, ki jih nudijo točke VEM, so brezplačne. Točke VEM so izpostave AJPES, organizirane pa so tudi v okviru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), upravnih enot (UE) ter agencije SPIRIT Slovenija, katere del je tudi Regionalni razvojni center Koper.

Vstopna točka VEM pri Regionalnem razvojnem centru Koper izvaja naslednje storitve

 • informiranje vseh ciljnih skupin,
 • osnovno svetovanje,
 • izvajanje e-VEM postopkov,
 • izvajanje informativno-promocijskih delavnic,
 • druge podporne aktivnosti. 

Izvajanje osnovnih svetovalnih storitev obsega svetovanja, povezana z zagonom, poslovanjem in razvojem podjetij ter osnovno svetovanje potencialnim podjetnikom.

Postopki registracije za nove/potencialne podjetnike: registracija samostojnega podjetnika (s.p.), registracija družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), prijava v registre in evidence FURS, ZZZS, OZS, ZRSZ.

Postopki registracije že ustanovljenih podjetij: identificirate se lahko za namene DDV, uredite obvezna socialna zavarovana za vaše zaposlene (postopki ZZZS) ali vložite vlogo za pridobitev obrtnega dovoljenja, uredite lahko tudi spremembe podatkov podjetja ali podate vlogo za izbris s.p..

Kontakt vstopne točke VEM
vem@rrc-kp.si

Svetovalke vstopne točke VEM

Vlasta Starc, referent
vlasta.starc@rrc-kp.si; tel.: +386 5 66 37 582

Irena Cergol, referent
irena.cergol@rrc-kp.si; tel: +386 5 66 37 583

Larisa Kunst, referent
larisa.kunst@rrc-kp.si; tel: +386 5 66 37 580


Uradne ure

ponedeljek, torek, četrtek od 8.00 do 16.00, sreda od 8.00 do 17.00, petek od 8.00 do 15.00.
Prosimo vas, da se pred prihodom na svetovanje oziroma izvajanje postopkov prek portala e-VEM, predhodno najavite referentu po telefonu ali elektronski pošti. 

Lokacija

Ulica 15. maja 19, Koper (pri mesnici AVE oz. OMW)

Uporabne povezave

 • Povezava na Evropsko EKP (Evropska kohezijska politika) v Sloveniji: www.eu-skladi.si

 

»Aktivnost je financirana s strani SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije in se izvaja v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk VEM v letu 2016 in 2017 »VEM 2016 in 2017«.

 

e-vem 

AKTUALNI PROJEKTI

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.