Štipendijska shema

logo RŠS obalno kraška C

Regijska štipendijska shema je namenjena štipendijam dijakom in študentom, ki se šolajo za poklice, po katerih povprašujejo oz. izrazijo interes delodajalci s sedežem v občinah Obalno Kraške regije.

 

RAZPISI IN POZIVI

 

Razpis

JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM za šolsko/študijsko leto 2017/2018 odprt

 

Poziv - NOVO

JAVNI POZIV DELODAJALCEM ZA PRIJAVO POTREB PO KADROVSKIH ŠTIPENDIJAH V ŠOLSKEM/ŠTUDIJSKEM LETU 2018/2019 odprt

 

JAVNI POZIV DELODAJALCEM REGIJSKE ŠTIPENDIJSKE SHEME JUŽNA PRIMORSKA za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij za šolsko leto 2017/18 Zaprt

 

PODROBNEJŠI OPIS

Regijska štipendijska shema Južna Primorska (RŠS) je bila vzpostavljena z namenom izboljšanja stanja na področju izobraževanja in zaposlovanja visoko izobraženega kadra v regiji. Njen osnovni cilj je spodbujanje kadrovskega štipendiranja ter povezovanje gospodarskih potreb in izobraževalne sfere.

Delovanje RŠS ureja Zakon o štipendiranju (Zštip-1) in Pravilnik o sofinanciranju kadrovskih štipendij. Delovanje sheme je skladno s  predpisi o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja ter cilji Regionalnih razvojnih programov za posamezno razvojno regijo.

Instrument temelji na partnerstvu med delodajalci, nosilcem regijske štipendijske sheme oz. štipenditorjem (RRC Koper), državo (Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve – MDDSZ in Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije – JSRKŠ) ter občinami.

V novi finančni perspektivi 2014-2020 bo projekt RŠS Južna Primorska sofinanciran iz sredstev Evropske unije, in sicer Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje  2014 - 2020, 10 prednostne osi: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost in iz sredstev občin Obalno-kraške regije (Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Koper, Izola, Piran, Sežana).

Podatki RŠS Južna Primorska za preteklo finančno perspektivo 2007-2013:

  • Št. objavljenih razpisov: 7 (za šolska leta od 2008/09 do 2014/15)
  • št. vključenih podjetij: 77
  • št. podeljenih štipendij: 188
  • znesek skupaj podeljenih štipendij: 1,3 mio EUR

 

Več o regijski štipendijski shemi si lahko preberete tu:

1. Upravičenci do štipendij

2. Podelitev štipendij

3. Zagotavljanje sredstev

4. Višina štipendije

5. Izplačevanje in usklajevanje štipendij

6. Obveznost štipendista

7. Obveznost delodajalca

8. Združljivost štipendij

9. Kako se izvaja štipendijska shema

 


Za dodatne informacije smo vam na voljo:

mag. Tina Matekovič, tina.matekovic@rrc-kp.si, tel.: 05 66 37 590.

http://www.eu-skladi.si/kohezija-do-2013/2014-2020/dokumenti/2014-2020/Logo_EKP_socialni_sklad_SLO_slogan.jpg Logo MDDSZ ozje logo RŠS obalno kraška C
 

 

 

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.