Moj spletni priročnik

Moj spletni priročnik: PODJETNIŠKI PORTAL

https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik

Podjetniški glas Primorske: za ogled KLIKNI!

 

NE SPREGLEJTE:

Objavljen 6. javni razpis za vključitev kandidatov v projekt Podjetno nad izzive – PONI  Obalno –kraška (6. skupina) – rok 20.1.2023

Regionalni razvojni center Koper na svoji spletni strani objavlja 6. javni razpis za vključitev kandidatov v projekt Podjetno nad izzive – PONI  Obalno –kraška (6. skupina).

Rok za prijavo: 20. 1. 2023

Predstavitev razpisa bo potekala v torek, 20. 12. 2022 ob 10.00 preko spletne aplikacije Zoom.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo na elektronsko pošto tina.matekovic@rrc-kp.si. Povezavo do predstavitve boste prejeli najkasneje 2 dni pred izvedbo predstavitve.

Več informacij na povezavi: https://www.rrc-kp.si/podjetno-nad-izzive-poni/

 

Brezplačna delavnica SPLETNI MARKETING (14.12.2022)

V torek, 13. 12.22 od 12:00  do 15:00, v prostorih Krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava Gostilna Jasna) Ljudska univerza Koper organizira brezplačno delavnico za tiste, ki se želite naučiti osnov spletnega oglaševanja, trženja in prodaje. Delavnica je namenjena predvsem lokalnim pridelovalcem, ki želite svoje pridelke prodajati tudi na spletu. Število mest na delavnici je omejeno. Link za prijavo: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScn89fmpalHSbE4b7ibkfC_4rZ01LgytZmxb_Tw6cIpWOX5PA/viewform

Po prejemu prijave boste prejeli nadaljnje informacije.

Delavnice Znanje za znanje za medgeneracijsko sodelovanje so organizirane v sklopu projekta Drive in tržnica Loreto, ki ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Vodilni partner projekta je Krajinski park Strunjan, drugi partnerji operacije so še: Krajevna skupnost Jagodje – Dobrava, Ljudska univerza Koper in Zadruga ekoloških proizvajalcev Istre.

Brezplačna delavnica: »Žensko podjetništvo in materinstvo«

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno delavnico: »Žensko podjetništvo in materinstvo« v ponedeljek , 5. decembra 2022, od 17:00 do 19:30, v sejni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana, Kraška ulica 6, Sežana

 

Več informacij na povezavi: https://www.rrc-kp.si/spot-svetovanje-obalno-kraske-regije-organizira-brezplacno-delavnico-zensko-podjetnistvo-in-materinstvo/

Prijava na povezavi:  https://forms.gle/tZ369Y8znD9uJtnM7

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.

 

Predstavitev novega enotnega patentnega sistema

Enotni patentni sistem uvaja enostavnejšo in stroškovno učinkovitejšo pot do patentnega varstva in reševanja sporov po Evropi. O enotnem patentu kot prelomnici za inovacije v Evropi bo govoril tudi predsednik Evropskega patentnega urada g. António Campinos.

Kdaj: četrtek, 1. december 2022, ob 8.30 uri

Kje: Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku s tolmačenjem.

Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno, zato se čim prej prijavite.

Prijava je na tej povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIApC4voMBMv04lBAxJz_4Jj_igpdy0W6_q8FX_t-UuReHeA/viewform

Urad dogodek organizira v sodelovanju z Evropskim patentnim uradom in Gospodarsko zbornico Slovenije.

BREZPLAČNE PODJETNIŠKE DELAVNICE ZA MLADE DO 29 LET

V okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih razpisuje Središče Rotunda Koper delavnice za mlade do 29 let, ki želijo uspeti s svojo idejo in se na svoji podjetniški poti osamosvojiti. Vse delavnice potekajo v prostorih Središča Rotunda, Destradijev trg 11, v Kopru.

VSE DELAVNICE SO BREZPLAČNE, potrebna pa je predhodna prijava preko prijavnega obrazca dostopnega na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFaGGPm2W2-h9z78VL7J31dPq8MKPfdXDCUpurkJVz8yd4sA/viewform

Sreda, 14. 12. 2022, 17:00 – 20:00:

KOLIKO SEM VREDEN(A)?: Kako delati na sebi in prepoznati svojo lastno vrednost in ceno produkta ali storitve.

Delavnico vodi: Maja Maraž

Torek, 10. 1. 2023, 17:00 – 20:00:

POSTANI FREELANCER(KA)!: Koraki do registracije dejavnosti, računovodske osnove in zakonodajne zagonetke, ki ti kradejo pogum. Spoznal(a) boš različne statusne oblike poslovanja, pridobil(a) znanja in veščine za samostojno registracijo podjetja prek portala e-SPOT ter spoznaval(a) računovodske in davčne osnove, ki so pomembne pri poslovanju podjetja.

Delavnico vodita: Katja Benčič, Vlasta Starc

Torek, 24. 1. 2023, 17:00 – 20:00:

KDO JE MOJ PRAVI JAZ?: Razvijanje blagovne znamke, osebni branding, sledenje viziji in ustvarjanje zgodbe, vredne vsakega lajka. Na workshopu boš spoznal(a) vse oblike blagovnih znamk in pomembnost osebnega brandinga pri mikro/manjših podjetjih. Naučil(a) se boš korakov do priprave zgodbe, ki jo boš vodi(a) v svojem podjetju v promocijskih pristopih, in istočasno sledil(a) viziji podjetja.

Delavnico vodi: Tina Vidaković

Torek, 28. 2. 2023, 17:00 – 20:00:

NOČEM IZGORETI!: Ohranjanje zdravega telesa in duha, soočanje s stresom in sprostitvene tehnike za uspešne podjetnike. Naučil(a) se boš, kako preprečiti izgorelost oziroma kako ohranjati ravnovesje po izgorelosti in kako prepoznati zgodnje znake izgorelosti. Preskusil(a) boš konkretne tehnike sproščanja ob soočanju s stresom.

Delavnico vodi: Tina Vidaković

Torek, 14. 3. 2023, 17:00 – 20:00:

INSTA(NT) USPEH!: Kako zagospodariti na socialnih omrežjih, ustvarjanje fotk in filmčkov, ki zažigajo – s pametnim telefonom. Družbena omrežja zahtevajo jasen načrt, ciljno usmerjeno komunikacijo in jasne cilje, za vsako ciljno publiko malo drugače. Insta(nt) uspeh, kot ga običajno vidijo zunanji opazovalci, je v svojem bistvu ultramaraton, ki je z resnimi pripravami, sledenjem zastavljenim korakom, nekaj pripomočki in malimi triki precej enostavno izvedljiv.

Delavnico vodi: Janja Novoselc

Torek, 28. 3. 2023, 17:00 – 20:00:

VEDNO TA PRAVA BESEDA!: Kako biti dober sogovornik, se izogibati konfliktom in komunicirati s strankami ter poslovnimi partnerji. Na workshopu boš krepil(a) svoje komunikacijske in pogajalske veščine in spoznaval(a) neverbalno komunikacijo. Izdelal(a) boš strategijo priprave razgovorov in spoznal(a) tehnike premagovanja strahu/treme.

Delavnico vodi: Anita Urbančič

Dodatne informacije pri: Središče rotunda, Koper, so.p., Destradijev trg 11, 6000 Koper, info@sredisce-rotunda.si, 051 458 410

 

Javno povabilo za 4000 zaposlitev mladih za nedoločen čas  – subvencije ZRSZ

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je dne 29.7.2022 na svoji spletni strani objavil »Javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa Hitrejši vstop mladih na trg dela«, katerega namen je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih za nedoločen čas, pridobivanju kompetenc vključenih oseb ob pomoči mentorja ter usposabljanju ali izobraževanju vključenih oseb in njihovih mentorjev.

Delodajalci lahko pridobite subvencijo za zaposlitev brezposelnih, starih do vključno 25 let, ki smo vam jih predlagali za vključitev.

Subvencija znaša od 300 EUR do 490 EUR/mesec in se izplačuje največ 18 mesecev ob pogoju, da vam je nastal strošek plače, da zagotavljate mentorja ter usposabljanje ali izobraževanje v trajanju vsaj 30 šolskih ur tako osebi kot tudi mentorju. Zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc.

Za celotno obdobje 18 mesecev subvencije znašajo od največ 5.400 do največ 8.820 EUR.

Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas in za polni tedenski delovni čas. Za krajši tedenski delovni čas (vendar ne krajši od 20 ur) lahko zaposlite invalide, ki lahko opravljajo delo le krajši delovni čas.

Za pridobitev subvencije morate delodajalci oddati e-ponudbo na javno povabilo na  Portalu za delodajalce. Oddaja je mogoča od 16. 8. 2022.

Več na: https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/hitrejsi-vstop-mladih-na-trg-dela

 

BREZPLAČNE STORITVE SPOT – SLOVENSKA POSLOVNA TOČKA

Kontakt: 05 66 37 582, vlasta.starc@rrc-kp.si, irena.cergol@rrc-kp.si

 

INFORMIRANJE o regionalnih podjetniških aktivnostih preko e-biltena Moj spletni priročnik in z objavo prispevkov na temo podjetništva v drugih lokalnih in regionalnih medijih,

OSNOVNO SVETOVANJE glede ustanavljanja in zagona podjetja, poslovanja, razvoja poslovne ideje, izvajanje sistema e-vavčerjev (v naknadni fazi),

IZVAJANJE POSTOPKOV PREK PORTALA e-SPOT za s.p., d.o.o., ipd.,

ANIMIRANJE IN POVEZOVANJE REGIONALNEGA OKOLJA preko mreženja subjektov podpornega okolja (šole, zbornice, združenja, društva,…), izvajanja osebnih obiskov pri podjetnikih, spodbujanje podjetništva v regiji v sodelovanju z občinami in sorodnimi institucijami v sosednjih državah,

PODJETNIŠKA USPOSABLJANJA IN DELAVNICE o različnih podjetniških temah bodo organizirana redno v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki,

IZMENJAVO DOBRIH PRAKS IN ODPIRANJE POSLOVNIH PRILOŽNOSTI ter SOOBLIKOVANJE PODPORNEGA OKOLJA ZA POSLOVNE SUBJEKTE.

»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.«

Garancije in posojila iz Garancijske sheme za Obalno-kraško regijo in Občino Ilirska Bistrica (RRC GS) za leto 2022 (Uradni list RS št. 29 z dne 4.3.2022)

Preko Regionalnega razvojnega centra Koper (RRC) lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, samostojni podjetniki, društva, zavodi, zadruge in socialna podjetja dostopajo do ugodnih posojil in garancij za investicije, obratna sredstva in zaposlovanje.

Več informacij: https://www.rrc-kp.si/sl/sl/10-za-podjetnike/za-podjetnike/751-garancijska-shema.html

 

BREZPLAČEN VPIS IN PROMOCIJA INVESTICIJSKIH PROJEKTOV V OBALNO-KRAŠKI REGIJI

RRC Koper, pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, opravlja tudi naloge Regionalnega skrbništva, katerega cilj je več realiziranih investicijskih projektov v regiji.

V kolikor :

 • imate izdelan projekt oz. idejno zasnovo projekta in iščete (so)investitorja,
 • želite širiti poslovanje svojega podjetja na tuji trg,
 • imate izdelan nov produkt za katerega iščete (so)investitorja,
 • ste lastnik večje nepremičnine ali zemljišča, ki bi ga želeli oddati/prodati,
 • ste start – up podjetje z novim produktom in iščete partnerja za zagon in proizvodnjo vašega produkta,

nas kontaktirajte na irena.cergol@rrc-kp.si in skupaj bomo vpisali vašo priložnost na investicijski portal https://www.investslovenia.org/

 

POSLOVNE PRILOŽNOSTI V TUJINI ZA MLADE IN BODOČE PODJETNIKE

Regionalni razvojni center Koper izvaja program Erasmus za mlade podjetnike, v okviru katerega je mladim in bodočim slovenskim podjetnikom omogočeno usposabljanje v tujini ter pridobivanje novih znanj in spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje podjetja.

 

Dodatne informacije: Tina Primožič, tel.: 05 66 37 590

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

https://www.rrc-kp.si/sl/za-podjetnike/erasmus-columbus.html

https://www.facebook.com – Erasmus for young entrepreneurs- IO Koper

 

 


 

Številka 48 -2022

NE SPREGLEJTE:

Objavljen 6. javni razpis za vključitev kandidatov v projekt Podjetno nad izzive – PONI  Obalno –kraška (6. skupina) – rok 20.1.2023

Regionalni razvojni center Koper na svoji spletni strani objavlja 6. javni razpis za vključitev kandidatov v projekt Podjetno nad izzive – PONI  Obalno –kraška (6. skupina).

Rok za prijavo: 20. 1. 2023

Predstavitev razpisa bo potekala v torek, 20. 12. 2022 ob 10.00 preko spletne aplikacije Zoom.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo na elektronsko pošto tina.matekovic@rrc-kp.si. Povezavo do predstavitve boste prejeli najkasneje 2 dni pred izvedbo predstavitve.

Več informacij na povezavi: https://www.rrc-kp.si/podjetno-nad-izzive-poni/

 

Brezplačna delavnica SPLETNI MARKETING (14.12.2022)

V torek, 13. 12.22 od 12:00  do 15:00, v prostorih Krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava Gostilna Jasna) Ljudska univerza Koper organizira brezplačno delavnico za tiste, ki se želite naučiti osnov spletnega oglaševanja, trženja in prodaje. Delavnica je namenjena predvsem lokalnim pridelovalcem, ki želite svoje pridelke prodajati tudi na spletu. Število mest na delavnici je omejeno. Link za prijavo: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScn89fmpalHSbE4b7ibkfC_4rZ01LgytZmxb_Tw6cIpWOX5PA/viewform

Po prejemu prijave boste prejeli nadaljnje informacije.

Delavnice Znanje za znanje za medgeneracijsko sodelovanje so organizirane v sklopu projekta Drive in tržnica Loreto, ki ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Vodilni partner projekta je Krajinski park Strunjan, drugi partnerji operacije so še: Krajevna skupnost Jagodje – Dobrava, Ljudska univerza Koper in Zadruga ekoloških proizvajalcev Istre.

Brezplačna delavnica: »Žensko podjetništvo in materinstvo«

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno delavnico: »Žensko podjetništvo in materinstvo« v ponedeljek , 5. decembra 2022, od 17:00 do 19:30, v sejni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana, Kraška ulica 6, Sežana

 

Več informacij na povezavi: https://www.rrc-kp.si/spot-svetovanje-obalno-kraske-regije-organizira-brezplacno-delavnico-zensko-podjetnistvo-in-materinstvo/

Prijava na povezavi:  https://forms.gle/tZ369Y8znD9uJtnM7

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.

 

Predstavitev novega enotnega patentnega sistema

Enotni patentni sistem uvaja enostavnejšo in stroškovno učinkovitejšo pot do patentnega varstva in reševanja sporov po Evropi. O enotnem patentu kot prelomnici za inovacije v Evropi bo govoril tudi predsednik Evropskega patentnega urada g. António Campinos.

Kdaj: četrtek, 1. december 2022, ob 8.30 uri

Kje: Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku s tolmačenjem.

Udeležba je brezplačna. Število mest je omejeno, zato se čim prej prijavite.

Prijava je na tej povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIApC4voMBMv04lBAxJz_4Jj_igpdy0W6_q8FX_t-UuReHeA/viewform

Urad dogodek organizira v sodelovanju z Evropskim patentnim uradom in Gospodarsko zbornico Slovenije.

BREZPLAČNE PODJETNIŠKE DELAVNICE ZA MLADE DO 29 LET

V okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih razpisuje Središče Rotunda Koper delavnice za mlade do 29 let, ki želijo uspeti s svojo idejo in se na svoji podjetniški poti osamosvojiti. Vse delavnice potekajo v prostorih Središča Rotunda, Destradijev trg 11, v Kopru.

VSE DELAVNICE SO BREZPLAČNE, potrebna pa je predhodna prijava preko prijavnega obrazca dostopnega na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFaGGPm2W2-h9z78VL7J31dPq8MKPfdXDCUpurkJVz8yd4sA/viewform

Sreda, 14. 12. 2022, 17:00 – 20:00:

KOLIKO SEM VREDEN(A)?: Kako delati na sebi in prepoznati svojo lastno vrednost in ceno produkta ali storitve.

Delavnico vodi: Maja Maraž

Torek, 10. 1. 2023, 17:00 – 20:00:

POSTANI FREELANCER(KA)!: Koraki do registracije dejavnosti, računovodske osnove in zakonodajne zagonetke, ki ti kradejo pogum. Spoznal(a) boš različne statusne oblike poslovanja, pridobil(a) znanja in veščine za samostojno registracijo podjetja prek portala e-SPOT ter spoznaval(a) računovodske in davčne osnove, ki so pomembne pri poslovanju podjetja.

Delavnico vodita: Katja Benčič, Vlasta Starc

Torek, 24. 1. 2023, 17:00 – 20:00:

KDO JE MOJ PRAVI JAZ?: Razvijanje blagovne znamke, osebni branding, sledenje viziji in ustvarjanje zgodbe, vredne vsakega lajka. Na workshopu boš spoznal(a) vse oblike blagovnih znamk in pomembnost osebnega brandinga pri mikro/manjših podjetjih. Naučil(a) se boš korakov do priprave zgodbe, ki jo boš vodi(a) v svojem podjetju v promocijskih pristopih, in istočasno sledil(a) viziji podjetja.

Delavnico vodi: Tina Vidaković

Torek, 28. 2. 2023, 17:00 – 20:00:

NOČEM IZGORETI!: Ohranjanje zdravega telesa in duha, soočanje s stresom in sprostitvene tehnike za uspešne podjetnike. Naučil(a) se boš, kako preprečiti izgorelost oziroma kako ohranjati ravnovesje po izgorelosti in kako prepoznati zgodnje znake izgorelosti. Preskusil(a) boš konkretne tehnike sproščanja ob soočanju s stresom.

Delavnico vodi: Tina Vidaković

Torek, 14. 3. 2023, 17:00 – 20:00:

INSTA(NT) USPEH!: Kako zagospodariti na socialnih omrežjih, ustvarjanje fotk in filmčkov, ki zažigajo – s pametnim telefonom. Družbena omrežja zahtevajo jasen načrt, ciljno usmerjeno komunikacijo in jasne cilje, za vsako ciljno publiko malo drugače. Insta(nt) uspeh, kot ga običajno vidijo zunanji opazovalci, je v svojem bistvu ultramaraton, ki je z resnimi pripravami, sledenjem zastavljenim korakom, nekaj pripomočki in malimi triki precej enostavno izvedljiv.

Delavnico vodi: Janja Novoselc

Torek, 28. 3. 2023, 17:00 – 20:00:

VEDNO TA PRAVA BESEDA!: Kako biti dober sogovornik, se izogibati konfliktom in komunicirati s strankami ter poslovnimi partnerji. Na workshopu boš krepil(a) svoje komunikacijske in pogajalske veščine in spoznaval(a) neverbalno komunikacijo. Izdelal(a) boš strategijo priprave razgovorov in spoznal(a) tehnike premagovanja strahu/treme.

Delavnico vodi: Anita Urbančič

Dodatne informacije pri: Središče rotunda, Koper, so.p., Destradijev trg 11, 6000 Koper, info@sredisce-rotunda.si, 051 458 410

 

Javno povabilo za 4000 zaposlitev mladih za nedoločen čas  – subvencije ZRSZ

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je dne 29.7.2022 na svoji spletni strani objavil »Javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa Hitrejši vstop mladih na trg dela«, katerega namen je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih za nedoločen čas, pridobivanju kompetenc vključenih oseb ob pomoči mentorja ter usposabljanju ali izobraževanju vključenih oseb in njihovih mentorjev.

Delodajalci lahko pridobite subvencijo za zaposlitev brezposelnih, starih do vključno 25 let, ki smo vam jih predlagali za vključitev.

Subvencija znaša od 300 EUR do 490 EUR/mesec in se izplačuje največ 18 mesecev ob pogoju, da vam je nastal strošek plače, da zagotavljate mentorja ter usposabljanje ali izobraževanje v trajanju vsaj 30 šolskih ur tako osebi kot tudi mentorju. Zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc.

Za celotno obdobje 18 mesecev subvencije znašajo od največ 5.400 do največ 8.820 EUR.

Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas in za polni tedenski delovni čas. Za krajši tedenski delovni čas (vendar ne krajši od 20 ur) lahko zaposlite invalide, ki lahko opravljajo delo le krajši delovni čas.

Za pridobitev subvencije morate delodajalci oddati e-ponudbo na javno povabilo na  Portalu za delodajalce. Oddaja je mogoča od 16. 8. 2022.

Več na: https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/hitrejsi-vstop-mladih-na-trg-dela

 

BREZPLAČNE STORITVE SPOT – SLOVENSKA POSLOVNA TOČKA

Kontakt: 05 66 37 582, vlasta.starc@rrc-kp.si, irena.cergol@rrc-kp.si

 

INFORMIRANJE o regionalnih podjetniških aktivnostih preko e-biltena Moj spletni priročnik in z objavo prispevkov na temo podjetništva v drugih lokalnih in regionalnih medijih,

OSNOVNO SVETOVANJE glede ustanavljanja in zagona podjetja, poslovanja, razvoja poslovne ideje, izvajanje sistema e-vavčerjev (v naknadni fazi),

IZVAJANJE POSTOPKOV PREK PORTALA e-SPOT za s.p., d.o.o., ipd.,

ANIMIRANJE IN POVEZOVANJE REGIONALNEGA OKOLJA preko mreženja subjektov podpornega okolja (šole, zbornice, združenja, društva,…), izvajanja osebnih obiskov pri podjetnikih, spodbujanje podjetništva v regiji v sodelovanju z občinami in sorodnimi institucijami v sosednjih državah,

PODJETNIŠKA USPOSABLJANJA IN DELAVNICE o različnih podjetniških temah bodo organizirana redno v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki,

IZMENJAVO DOBRIH PRAKS IN ODPIRANJE POSLOVNIH PRILOŽNOSTI ter SOOBLIKOVANJE PODPORNEGA OKOLJA ZA POSLOVNE SUBJEKTE.

»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.«

Garancije in posojila iz Garancijske sheme za Obalno-kraško regijo in Občino Ilirska Bistrica (RRC GS) za leto 2022 (Uradni list RS št. 29 z dne 4.3.2022)

Preko Regionalnega razvojnega centra Koper (RRC) lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, samostojni podjetniki, društva, zavodi, zadruge in socialna podjetja dostopajo do ugodnih posojil in garancij za investicije, obratna sredstva in zaposlovanje.

Več informacij: https://www.rrc-kp.si/sl/sl/10-za-podjetnike/za-podjetnike/751-garancijska-shema.html

 

BREZPLAČEN VPIS IN PROMOCIJA INVESTICIJSKIH PROJEKTOV V OBALNO-KRAŠKI REGIJI

RRC Koper, pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, opravlja tudi naloge Regionalnega skrbništva, katerega cilj je več realiziranih investicijskih projektov v regiji.

V kolikor :

 • imate izdelan projekt oz. idejno zasnovo projekta in iščete (so)investitorja,
 • želite širiti poslovanje svojega podjetja na tuji trg,
 • imate izdelan nov produkt za katerega iščete (so)investitorja,
 • ste lastnik večje nepremičnine ali zemljišča, ki bi ga želeli oddati/prodati,
 • ste start – up podjetje z novim produktom in iščete partnerja za zagon in proizvodnjo vašega produkta,

nas kontaktirajte na irena.cergol@rrc-kp.si in skupaj bomo vpisali vašo priložnost na investicijski portal https://www.investslovenia.org/

 

POSLOVNE PRILOŽNOSTI V TUJINI ZA MLADE IN BODOČE PODJETNIKE

Regionalni razvojni center Koper izvaja program Erasmus za mlade podjetnike, v okviru katerega je mladim in bodočim slovenskim podjetnikom omogočeno usposabljanje v tujini ter pridobivanje novih znanj in spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje podjetja.

 

Dodatne informacije: Tina Primožič, tel.: 05 66 37 590

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

https://www.rrc-kp.si/sl/za-podjetnike/erasmus-columbus.html

https://www.facebook.com – Erasmus for young entrepreneurs- IO Koper

 


 

moj-spletni-prirocnik

Moj spletni priročnik je brezplačni tedenski informativni bilten, namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Tedensko vam v elektronski nabiralnik prinaša informacije o:

 • javnih razpisih in virih financiranja,
 • novostih v zakonih in predpisih,
 • borzi ponudb in povpraševanj
 • podjetniških usposabljanjih, seminarjih, delavnicah…,
 • novih programih, projektih, storitvah in idejah, namenjenih razvoju in internacioanalizaciji malih in srednjih podjetij.

Bodite informirani!

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavite se na e-novice

Vabljeni k prebiranju!

Vir: klik

Arhiv zadnjih številk je na https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik

 

 

Občine / regija

Aktualni projekti