Moj spletni priročnik

Moj spletni priročnik: PODJETNIŠKI PORTAL

https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik

Podjetniški glas Primorske: za ogled KLIKNI!

 

NE SPREGLEJTE:

KARIERIJAJADA – 9.3.2023

Vabljeni, da se pridružite na pomladnem karierno obarvanem enodnevnem dogodku, Karierijadi, ki bo potekala v četrtek, 9. marca 2023.

Dogodek je namenjen predvsem spoznavanju podjetnikov z mladimi v sproščenem okolju.

Na dogodku lahko oboji spletete vezi, ki se vam bodo v prihodnosti obrestovale. Udeležite se lahko samo posameznih delov Karierijade ali pa ostanete v družbi celo dopoldne.

Več informacij in prijavnica: https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik/clanki/71131-brezplacni-dogodek-karierijada-koper

Pri SPIRIT-u omogočena oddaja vlog do pomoči za gospodarstvo

Pri javni agenciji SPIRIT Slovenija je od 21. februarja omogočena oddaja vlog do pomoči za gospodarstvo, na podlagi Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK).

Omenjeno vlogo je nujno oddati, saj je obvezno dokazilo pri uveljavljanju povračila nadomestila plače za skrajšani polni delovni čas ali začasno čakanje na delo, ki ju izvajamo na zavodu za zaposlovanje v okviru navedenega zakona.

Če torej nameravate do konca marca oziroma do konca junija uveljavljati pomoč v sklopu katerega od obeh ukrepov pri nas na Zavodu, vas pozivamo, da pravočasno vložite vlogo pri Javni agenciji SPIRIT. Vlogo lahko oddate do 28. februarja.

Več o oddaji vloge: https://www.spiritslovenia.si/razpis/397

 

Program Erasmus for Young Entrepreneurs –  Erasmus za mlade podjetnike ponovno na voljo

S 1. februarjem se na RRC Regionalni razvojni center Koper odpirajo prijave na program Erasmus for Young Entrepreneurs –  Erasmus za mlade podjetnike!

Gre za program, ki osebam, ki želijo stopiti na lastno podjetniško pot, nudi možnost opravljanja izmenjave pri izkušenem EU podjetniku, za obdobje od 1 pa vse do 6 mesecev. Program nudi tudi MESEČNO finančno podporo, s katero se lahko pokrije stroške namestitve in poti.

Več na: https://www.rrc-kp.si/columbus-2-erasmus-za-mlade-podjetnike10/

»ABC podjetništva 2023«

SPOT Svetovanje GORIŠKA vabi vse potencialne podjetnike in podjetnike začetnike, da se udeležite brezplačnih spletnih usposabljanj – »ABC podjetništva 2023« v Goriški regiji.

Več informacij: https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik/clanki/71069-brezplacna-spletna-usposabljanja-abc-podjetnistva-2023-v-goriski-regiji?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=tedenski_informacijski_prirocnik_za_podjetja_stevilka_05_2023&utm_term=2023-01-31

BREZPLAČNI PODJETNIŠKI DELAVNICI ZA MLADE DO 29 LET

V okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih razpisuje Središče Rotunda Koper delavnice za mlade do 29 let, ki želijo uspeti s svojo idejo in se na svoji podjetniški poti osamosvojiti. Vse delavnice potekajo v prostorih Središča Rotunda, Destradijev trg 11, v Kopru.

VSE DELAVNICE SO BREZPLAČNE, potrebna pa je predhodna prijava preko prijavnega obrazca dostopnega na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFaGGPm2W2-h9z78VL7J31dPq8MKPfdXDCUpurkJVz8yd4sA/viewform

 

Torek, 14. 3. 2023, 17:00 – 20:00:

INSTA(NT) USPEH!: Kako zagospodariti na socialnih omrežjih, ustvarjanje fotk in filmčkov, ki zažigajo – s pametnim telefonom. Družbena omrežja zahtevajo jasen načrt, ciljno usmerjeno komunikacijo in jasne cilje, za vsako ciljno publiko malo drugače. Insta(nt) uspeh, kot ga običajno vidijo zunanji opazovalci, je v svojem bistvu ultramaraton, ki je z resnimi pripravami, sledenjem zastavljenim korakom, nekaj pripomočki in malimi triki precej enostavno izvedljiv.

Delavnico vodi: Janja Novoselc

Torek, 28. 3. 2023, 17:00 – 20:00:

VEDNO TA PRAVA BESEDA!: Kako biti dober sogovornik, se izogibati konfliktom in komunicirati s strankami ter poslovnimi partnerji. Na workshopu boš krepil(a) svoje komunikacijske in pogajalske veščine in spoznaval(a) neverbalno komunikacijo. Izdelal(a) boš strategijo priprave razgovorov in spoznal(a) tehnike premagovanja strahu/treme.

Delavnico vodi: Anita Urbančič

Dodatne informacije pri: Središče rotunda, Koper, so.p., Destradijev trg 11, 6000 Koper, info@sredisce-rotunda.si, 051 458 410

 

BREZPLAČNE STORITVE SPOT – SLOVENSKA POSLOVNA TOČKA

Kontakt: 05 66 37 582, vlasta.starc@rrc-kp.si, irena.cergol@rrc-kp.si

INFORMIRANJE o regionalnih podjetniških aktivnostih preko e-biltena Moj spletni priročnik in z objavo prispevkov na temo podjetništva v drugih lokalnih in regionalnih medijih,

IZVAJANJE POSTOPKOV PREK PORTALA e-SPOT za s.p., d.o.o. ter druge poslovne subjekte ter svetovanje povezano z izvedbo postopkov.

 

Garancije in posojila iz Garancijske sheme za Obalno-kraško regijo in Občino Ilirska Bistrica (RRC GS) za leto 2022 (Uradni list RS št. 29 z dne 4.3.2022)

Preko Regionalnega razvojnega centra Koper (RRC) lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, samostojni podjetniki, društva, zavodi, zadruge in socialna podjetja dostopajo do ugodnih posojil in garancij za investicije, obratna sredstva in zaposlovanje.

Več informacij: https://www.rrc-kp.si/sl/sl/10-za-podjetnike/za-podjetnike/751-garancijska-shema.html

 

BREZPLAČEN VPIS IN PROMOCIJA INVESTICIJSKIH PROJEKTOV V OBALNO-KRAŠKI REGIJI

RRC Koper, pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, opravlja tudi naloge Regionalnega skrbništva, katerega cilj je več realiziranih investicijskih projektov v regiji.

V kolikor :

  • imate izdelan projekt oz. idejno zasnovo projekta in iščete (so)investitorja,
  • želite širiti poslovanje svojega podjetja na tuji trg,
  • imate izdelan nov produkt za katerega iščete (so)investitorja,
  • ste lastnik večje nepremičnine ali zemljišča, ki bi ga želeli oddati/prodati,
  • ste start – up podjetje z novim produktom in iščete partnerja za zagon in proizvodnjo vašega produkta,

nas kontaktirajte na irena.cergol@rrc-kp.si in skupaj bomo vpisali vašo priložnost na investicijski portal https://www.investslovenia.org/

 

POSLOVNE PRILOŽNOSTI V TUJINI ZA MLADE IN BODOČE PODJETNIKE

Regionalni razvojni center Koper izvaja program Erasmus za mlade podjetnike, v okviru katerega je mladim in bodočim slovenskim podjetnikom omogočeno usposabljanje v tujini ter pridobivanje novih znanj in spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje podjetja.

 

Dodatne informacije: Tina Primožič, tel.: 05 66 37 590

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

https://www.rrc-kp.si/sl/za-podjetnike/erasmus-columbus.html

https://www.facebook.com – Erasmus for young entrepreneurs- IO Koper

 

 


 

Številka 09 -2023

 

Razpisi

Poslovni dogodki

Na spletu

Osrednjeslovenska regija

Tujina

Savinjska regija

Pomurska regija

Obalno-kraška regija

Gorenjska regija

Podravska regija

Zasavska regija

Regija Jugovzhodna Slovenija

Koroška regija

Posavska regija

 

 


 

moj-spletni-prirocnik

Moj spletni priročnik je brezplačni tedenski informativni bilten, namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Tedensko vam v elektronski nabiralnik prinaša informacije o:

  • javnih razpisih in virih financiranja,
  • novostih v zakonih in predpisih,
  • borzi ponudb in povpraševanj
  • podjetniških usposabljanjih, seminarjih, delavnicah…,
  • novih programih, projektih, storitvah in idejah, namenjenih razvoju in internacioanalizaciji malih in srednjih podjetij.

Bodite informirani!

Pridružite se 40.000 zadovoljnim prejemnikom e-priročnika.

Prijavite se na e-novice

Vabljeni k prebiranju!

Vir: klik

Arhiv zadnjih številk je na https://www.podjetniski-portal.si/moj-spletni-prirocnik

 

 

Občine / regija

Aktualni projekti