• Štipendijska shema

    Regijska štipendijska shema je namenjena štipendijam dijakom in študentom, ki se šolajo za poklice, po katerih povprašujejo oz. izrazijo interes delodajalci s sedežem v občinah Obalno Kraške regije.

  • RRP 2014-2020

    Regionalni razvojni program za Južno Primorsko regijo je bil sprejet julija 2015. V teku je priprava prvega dogovora za razvoj regije.

Projekt CEETO

 CEETO RGB

Central Europe Eco-Tourism: tools for nature protection 

Program: Interreg Centralna Evropa

Trajanje projekta: 1.6. 2017 – 31.5.2020

Vodilni partner:

Regija Emilija-Romanja – Oddelek za zaščitena območja, gozdove in gorska območja

Partnerji:

Europark federacija

UNESCO

Naravni park Soeltaeler

NIMFEA – združenje za varstvo okolja in narave

Urad za naravni rezervat Jugovzhodni Ruegen

Europarc Italija - Italijanska federacija parkov in zavarovanih območij

Regionalni razvojni center Koper

Naravni park Medvednica

Krajinski park Strunjan

WWF Adria 

Pridruženi partnerji: Ministrstvo za okolje, prostor in morje (Italija); Ministrstvo varstvo okolja in narave (Hrvaška); Štajerska deželna vlada  - Oddelek za okolje in prostorsko planiranje – Sekcija za varstvo narave (Avstrija); Zvezno ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo ter za okoljsko in vodno gospodarstvo (Avstrija); Urad za turizem Rugen Ltd. (Nemčija); Ministrstvo za kmetijstvo, varstvo okolje in potrošnikov Mecklenburg-Vorpommern (Nemčija).

Na območju Srednje Evrope predstavlja identifikacija ustreznega, stroškovno učinkovitega modela za upravljanje trajnostnega turizma še vedno izziv. Zato je cilj projekta CEETO implementacija inovativnega upravljavskega sistema, ki temelji na pristopu participativnega načrtovanja (Evropska listina o trajnostnem turizmu v zavarovanih območjih – ECST). Sistem bo pripomogel k izboljšanju upravljavskih zmogljivosti zavarovanih območij in k implementaciji trajnostne rabe narave in njenih resursov. Poleg tega želimo v okviru projekta CETTO identificirati in preizkusiti upravljavska orodja in orodja za izvajanje monitoringa, ki so usmerjena  v  aktivnosti trajnostnega turizma. V tem okviru bodo v zavarovanih območjih, ki so vključena v projekt potekali pilotni projekti.

Projekt je razdeljen na 3 delovne sklope:

 

M- management/upravljanje projekta

 

T-Thematic /Tematski sklopi

-          Diagnosticiranje

-          Testiranje

-          Oblikovanje CEETO smernic

-          CEETO omrežje

 

C-Communication/Komunikacija

RRC Koper je zadolžen za vodenje tematskega sklopa T3, z aktivnostmi pa bo sodeloval v vseh ostalih sklopih. Cilj sklopa T3 je priprava CEETO smernic, kjer bodo med drugim predstavljeni rezultati pilotnih projektov izvedenih v tematskem sklopu T2. Orodje – smernice, bodo namenjene oblikovalcem politik na internacionalnem, nacionalnem in regionalnem nivoju v fazi načrtovanja in upravljanja turistične aktivnosti  znotraj zavarovanih območij in v njihovi okolici.

 

CEETO promocijski video

https://cdn2.iconfinder.com/data/icons/video-player-interface/100/video_player-01-512.png Trajnostno potovanje - film

 

Letaki o trajnostnem turizmu:

pdfTrajnostni_turizem_za_popotnike.pdf

pdfTrajnostni_turizem_za_lokalne_skupnosti.pdf

 

Dogodki:

V Opatiji, je od 22. do 23. oktobra, v okviru projekta CEETO, potekala 3-dnevna konferenca na temo trajnostnega turizma in zavarovanih območij.

Več o samem dogodku si lahko preberete tukaj>>

 

 

Kontaktne informacije:

Tina Primožič:

E-mail: tina.primozic@rrc-kp.si

Slavko Mezek

E-mail: slavko.mezek@rrc-kp.si 

 

twitter facebook  youtube

 

 

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.