• Štipendijska shema

    Regijska štipendijska shema je namenjena štipendijam dijakom in študentom, ki se šolajo za poklice, po katerih povprašujejo oz. izrazijo interes delodajalci s sedežem v občinah Obalno Kraške regije.

  • RRP 2014-2020

    Regionalni razvojni program za Južno Primorsko regijo je bil sprejet julija 2015. V teku je priprava prvega dogovora za razvoj regije.

ECO-SMART

ECO SMART SMALL VERTICAL RGB

Tržišče ekosistemskih storitev za napredno politiko zaščite območij NATURA 2000

 

Projekt ECO-SMART, sofinanciran iz Programa sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija 2014-2020, povezuje pet slovenskih in italijanskih partnerjev. Njegov cilj je promocija ekosistemskih storitev na območjih Nature 2000, zato da bi ublažili posledice podnebnih sprememb, obenem pa povečali odpornost teh območij in izboljšali ohranjenost njihovih habitatov.

Glavni cilj projekta je preizkusiti in ovrednotiti na medregijski ravni gospodarsko upravičenost aktivnosti, namenjenih zaščiti biodiverzitete na območjih Nature 2000, z uvedbo pilotnih sistemov plačevanja ekosistemskih storitev.

 

Vodilni partner

Direkcija za turizem Dežele Veneto (regionalni oddelek za biodiverziteto in parke),

Partnerji

Občina Tržič (Monfalcone),

Univerze v Padovi, oddelek za industrijski inženiring,

Regionalni razvojni center Koper in

Znanstveno-raziskovalno središče Koper.

 

https://www.ita-slo.eu/it/eco-smart

 

AKTUALNI PROJEKTI

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.