Adria footouring

logo adria footouring RGB                           IPA mgrt2

 

ADRIAtic FOOd and TOURism: INnovatinG smes - Adria footouring

Projekt Adria Footouring vključuje 11 partnerjev iz Italije, Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Srbije in Slovenije. Vodilni partner je Pescara.
Vse udeležene regije vzhodnega Jadrana imajo v svojih strateških dokumentih napisano, da sta področja hrane in turizma zelo pomembna za regionalno rast, vendar pa turizem ostaja dejavnost, ki ni sistematično organizirana v smislu zagotavljanja virov, izmenjavi informacij. Sektor hrane pa je možno še vedno močno izboljšati predvsem z uvajanjem standardov kakovosti.
Hrana in turizem sta pogosto najpomembnejša artikla pri promocij teritorija, redko pa sta omenjena pri temah o razvoju in spodbujanju inovativnih podjetij, saj se večinoma obravnavajo kot tradicionalna sektorja z nizkim potencialom za inovacije.
Toda tehnološke in organizacijske inovacije, ki jih omogočajo nove tehnologije, kot IKT, so temeljnega pomena za ustvarjanje organizacijske in konkurenčne izboljšave. Temu sledijo tudi višja financiranja in tržni delež tradicionalnih sektorjev, ki dejansko pomenijo velik vzvod za gospodarsko rast v regiji.

Več informacij lahko dobite na spletni strani: www.adriafootouring.eu

pdfBrosura_web.pdf

 

Cilji in aktivnosti projekta Adria footouring

 

 

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.