IMPULSE PLUS

LOGO IMPULSE ERDF PROJECT En

Reaching new territories in the use of integrated management support tools for energy efficiency in mediterranean public buildings -

Vključevanje novih območij v uporabo celostnih upravljavskih podpornih orodij za energetsko učinkovitost javnih stavb na območju Sredozemlja

 

Trajanje projekta: 1. 3. 2021 – 30. 6. 2022

 

Vodilni partner: Inštitut za gradnje iz španske Valencie (IVE),

Partnerji:

  • italijanska družba ART-ER iz Bologne, ki se ukvarja s promocijo trajnostnega razvoja,
  • Regija Zahodna Grčija,
  • Fundacija za podnebje in energijo (VCE) iz Valencije,
  • Mestni svet španskega mesta Elche,
  • Regionalni razvojni center Koper.

Pri projektu sodeluje še devet pridruženih partnerjev brez finančne udeležbe iz Španije, Italije, Grčije in Slovenije (Mestna občina Koper).

 

Cilj projekta: Namen projekta IMPULSE PLUS je prenos rezultatov projekta IMPULSE programa Mediteran iz preteklega programskega obdobja na nove regije in mesta. Gre za prenos orodij za pripravo načrtov energetske prenove javnih stavb in finančnih projekcij, ki temeljijo na stroškovno najučinkovitejših rešitvah. V državah, sodelujočih pri prvem projektu, se bo orodja nadgradilo (Španija, Italija, Grčija) oz. se bo njihovo uporabo preneslo iz manjših krajev v večja mesta (Valencia) oz. iz lokalne ravni na regionalno (Dežela Emilia Romagna v Italiji in Zahodna Grčija). Slovenija pa je nova država, v kateri ta orodja še niso bila preizkušena.

Pilotno območje v Sloveniji je Mestna občina Koper, kjer bo narejen popis javnih stavb, ki še niso bile energetsko prenovljene. Popisane stavbe se bo razvrstilo po vnaprej določenih kriterijih in za nekaj stavb pripravilo možne scenarije prenove ter se jih finančno ovrednotilo. Scenariji bodo osnova za pripravo letnih planov prenove stavb, ki so podlaga za rezervacijo sredstev v občinskem proračunu. Predvidena je tudi izdelava razširjenega energetskega popisa in investicijske dokumentacije za nekaj stavb. Občina bo zanje lahko poiskala ustrezna sredstva za izvedbo investicij, saj te v okviru projekta IMPULSE PLUS niso predvidene.

 

Povezava na spletno stran projekta: https://impulse.interreg-med.eu/

 

Kontaktna oseba:

Larisa Kunst

Tel.: 05 663 75 80

E-mail: larisa.kunst@rrc-kp.si

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.