POZIVI

 

Aktualni poziv

JAVNI POZIV DELODAJALCEM ZA PRIJAVO POTREB PO KADROVSKIH ŠTIPENDIJAH V ŠOLSKEM/ŠTUDIJSKEM LETU 2020/2021

NAMEN JAVNEGA POZIVA

Javni poziv je namenjen zbiranju potreb delodajalcev po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2020/2021, s ciljem informiranja dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in jih usmeriti k vpisu na izobraževalne programe, ki so skladni s poklicnimi potrebami gospodarstva v regiji.

Javni poziv je odprt do 30. 06. 2020 oz. do porabe sredstev.

pdf1-Javni_poziv_delodajalcem_RŠS_OK_2020-21.pdf

doc2-Obrazec_Javni_poziv_delodajalcem_RŠS_OK_2020-21.doc

 

Pretekli pozivi

- JAVNI POZIV DELODAJALCEM ZA PRIJAVO POTREB PO KADROVSKIH ŠTIPENDIJAH V ŠOLSKEM/ŠTUDIJSKEM LETU 2019/2020

- JAVNI POZIV DELODAJALCEM ZA PRIJAVO POTREB PO KADROVSKIH ŠTIPENDIJAH V ŠOLSKEM/ŠTUDIJSKEM LETU 2017/2018

- JAVNI POZIV DELODAJALCEM REGIJSKE ŠTIPENDIJSKE SHEME JUŽNA PRIMORSKA za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij za šolsko leto 2016/17

RAZPISI

logo RŠS obalno kraška C

 

Aktualni razpis

JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM za šolsko/študijsko leto 2019/2020 – odprt (prijave od 7.10.2019)

ROK ZA PRIJAVO od 7.10.2019 do 30.6.2020 oz. do porabe sredstev.

 

Pretekli razpisi

- 3. JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM ZA ŠOLSKO/ŠTUDIJSKO LETO 2018/2019

- 2. JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM ZA ŠOLSKO/ŠTUDIJSKO LETO 2017/2018

- 1. JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM ZA ŠOLSKO/ŠTUDIJSKO LETO 2016/2017

Koprski prometno informacijski center zbira prometne in okoljske podatke

 

Mestna občina Koper je vzpostavila prometno informacijski center, katerega namen je oblikovanje modernega sistema nadzora gostote prometa na cestah na območju občine in v regiji, javnega potniškega prometa in mirujočega prometa. Sistem uporabnikom ponuja ažurne informacije o zastojih, prihodih avtobusov in njihovi trenutni lokaciji, avtobusnih postajah, zasedenosti parkirišč, mreži kolesarskih poti in lokalni onesnaženosti zraka. Informacije so na razpolago na aplikaciji MOK MOBI na povezavi pic.harphasea.si/mok-mobi. Gre za pilotni projekt, ki je poskusno vzpostavljen na območju ene občine v regiji, v regionalnem razvojnem programu pa je predvidena njegova vzpostavitev na regionalni ravni. Vzpostavitev takšnega centra je pomembna zaradi boljšega nadzora nad velikim obsegom prometnih tokov v regiji.

Aktivnosti vzpostavitve centra so sofinancirane iz dveh projektov programa Interreg Mediteran SUMPORT in MOBILITAS. V okviru slednjega je bila oblikovana informacijska rešitev za prenos prometnih podatkov iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste na koprski center in integracijo obeh vrst podatkov. Izdelana je bila še analiza onesnaženosti zraka na območju občine. Meritve potekajo z mobilno postajo, nameščeno na vozilu, kar je nov pristop zbiranja takšnih podatkov. Analiza je pokazala, da promet, kljub svoji gostoti, ni glavni onesnaževalec zraka v koprski občini. Pomembnejši vir onesnaževanja zraka je industrija na čezmejnem območju.

 

Aplikacija MOK MOBI: https://pic.harphasea.si/mok-mobi/#!/

 

Priročnik za trajnostno mobilnost v sredozemskem prostoru

Končni rezultat projekta je Priročnik za trajnostno mobilnost v sredozemskem prostoru, v katerem so zbrani rezultati sedmih mobilnostnih projektov programa Interreg Mediteran, ki jih je možno prenesti v druga urbana območja v sredozemskem prostoru. Vse turistične destinacije se namreč soočajo s podobnimi težavami pri urejanju prometa in dostopu do mestnih središč. Brošura je namenjena tako politikom kot tehničnemu osebju, ki se ukvarja s prometnim in prostorskim načrtovanjem.

Angleška različica je dostopna na povezavi: https://www.riminiventure.it/pubblicazioni/ in jo je mogoče brezplačno prenesti.

Vabljeni tudi k ogledu promocijskega videa priročnika:  https://www.youtube.com/watch?v=p53xW1u8-X0&feature=youtu.be

 

 

Mobilitas se je zaključil julija

 

Julija 2019 je potekala v francoski Nici zaključna konferenca Mobilitasa, na kateri je deset partnerjev iz sedmih držav predstavilo dosežene rezultate in izmenjalo izkušnje s področja mobilnosti s francoskimi gostitelji.

Na strateški ravni sta bili pripravljeni dve vrsti dokumentov. Beneška univerza za arhitekturo IUAV je na podlagi zbranih demografskih, prometnih in turističnih podatkov pripravila scenarije mobilnosti za devet projektnih območij. Scenariji ponujajo predvidevanja o spremembah turističnega obiska in količine izpustov v zrak iz prometa do let 2045 in 2050 ob predpostavkah povečanja temperatur zaradi globalnega segrevanja za 2 oz. 4 stopinje Celzija in ob različnih prometnih politikah lokalnih oblasti. Vsak izmed devetih partnerjev je na podlagi izdelanih scenarijev pripravil strateški dokument s področja urejanja prometa za svoje področje. V Obalno-Kraški regiji je bil izdelan plan za upravljanje turističnih prometnih tokov.

Partnerji so izvedli tudi več pilotnih aktivnosti na področjih razvoja informacijskih tehnologij ter mobilnostnih rešitev. Malteški partner Paragon Europe, cipsko naselje Pano Platres, mesti Pirej in Zadar ter francoska nevladna organizacija ENERGIES 2050 z Azurne obale so izdelali aplikacije za pametne telefone za svoja območja, ki ponujajo uporabnikom prometne in turistične informacije. V Riminiju in Misanu Adriaticu so izvedli analizi prometnih tokov med dvema pomembnima dogodkoma - motociklistično dirko za veliko nagrado Misana, septembra 2018, in mednarodnim sejmom za trajnostni razvoj Ecomondo v Riminiju, novembra 2018. Zbrani podatki bodo oblastem v pomoč pri prihodnjem prometnem načrtovanju. V Občini Misano Adriatico so obnovili infrastrukturo in kolesa mestnega sistema izposoje koles ter namestili dva števca kolesarjev. Ciprsko zaledno hribovsko naselje Pano Platres se je s postavitvijo treh avtobusnih postaj vključilo v mrežo javnega potniškega prometa, ki povezuje obalni pas s 40 kilometrov oddaljenimi naselji.

 

 

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.