RAZVOJ PODEŽELJA OB SLOVENSKO ITALIJANSKI MEJI

eu

Projekt INTERREG – LEADER; Razvoj podeželja ob slovensko-italijanski meji
Projekt se je izvedel na podlagi PROGRAMA EVROPSKE POBUDE INTERREG IIIA ITALIJA-SLOVENIJA 2000-2006, Akt 5.2.1 Medkulturno sodelovanje

Nosilec projekta: GAL Venezia Orientale

Partnerji pri projektu:


Opis projekta
Ta projekt je bil umeščen v področje raziskav, ki se ukvarjajo z ekonomskimi in kulturnimi vidiki kakovosti življenja na mejnih območjih med Slovenijo in Italijo. Poudarjeno je spodbujanje raziskovalnih aktivnosti za boljše razumevanje ekonomskih, socialnih, političnih in kulturnih procesov, nastalih pri vstopanju Slovenije v EU, ki se v končni stopnji usmerjajo k integriranemu razvoju podeželja (kmetijskemu, turističnemu, kulturnemu,...). Motiv, ki je vodil razvoj tega projekta, je predvsem okrepiti recipročno razumevanje in spoznavanje delujočih sistemov lokalnega razvoja na obmejnem področju. Ker bo Slovenija v kratkem del EU, se čuti predvsem potreba pri razumevanju in integriranju različnih razvojnih politik v sklopu programa podeželskega razvoja – LEADER in čezmejnega sodelovanju v sklopu INTERREG.

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.