• Štipendijska shema

    Regijska štipendijska shema je namenjena štipendijam dijakom in študentom, ki se šolajo za poklice, po katerih povprašujejo oz. izrazijo interes delodajalci s sedežem v občinah Obalno Kraške regije.

  • RRP 2014-2020

    Regionalni razvojni program za Južno Primorsko regijo je bil sprejet julija 2015. V teku je priprava prvega dogovora za razvoj regije.

Štipendijska shema

logo RŠS obalno kraška C

Regijska štipendijska shema je namenjena štipendijam dijakom in študentom, ki se šolajo za poklice, po katerih povprašujejo oz. izrazijo interes delodajalci s sedežem v občinah Obalno-kraške regije.

 

RAZPISI IN POZIVI

 

Razpis

JAVNI RAZPIS ZA IZBOR PROJEKTOV SOFINANCIRANJA KADROVSKIH ŠTIPENDIJ DELODAJALCEM za šolsko/študijsko leto 2018/2019 odprt

 

ROK ZA PRIJAVO do 30.6.2019 oz. do porabe sredstev.  

 

Poziv

JAVNI POZIV DELODAJALCEM ZA PRIJAVO POTREB PO KADROVSKIH ŠTIPENDIJAH V ŠOLSKEM/ŠTUDIJSKEM LETU 2019/2020 odprt

ROK ZA ODDAJO POTREB do 31.1.2019.

 

PODROBNEJŠI OPIS

Regijska štipendijska shema - Obalno-kraška statistična regija (RŠS) je bila vzpostavljena z namenom izboljšanja stanja na področju izobraževanja in zaposlovanja visoko izobraženega kadra v regiji. Njen osnovni cilj je spodbujanje kadrovskega štipendiranja ter povezovanje gospodarskih potreb in izobraževalne sfere.

Delovanje RŠS ureja Zakon o štipendiranju (Zštip-1) in Pravilnik o sofinanciranju kadrovskih štipendij. Delovanje sheme je skladno s  predpisi o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja ter cilji Regionalnih razvojnih programov za posamezno razvojno regijo.

Instrument temelji na partnerstvu med delodajalci, nosilcem regijske štipendijske sheme (RRC Koper), državo (Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) ter občinami.

V finančni perspektivi 2014-2020 je projekt RŠS sofinanciran iz sredstev Evropske unije, in sicer Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje  2014 - 2020, 10 prednostne osi: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost in iz sredstev občin Obalno-kraške regije (Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Koper, Izola, Piran, Sežana).

 

 

Več o regijski štipendijski shemi si lahko preberete tu:

1. Upravičenci do štipendij

2. Podelitev štipendij

3. Zagotavljanje sredstev

4. Višina štipendije

5. Izplačevanje in usklajevanje štipendij

6. Obveznost štipendista

7. Obveznost delodajalca

8. Združljivost štipendij

9. Nadaljevanje izobraževanja

10. Kako se izvaja štipendijska shema

 


Za dodatne informacije smo vam na voljo:

Vanja Rener, vanja.rener@rrc-kp.si

mag. Tina Matekovič, tina.matekovic@rrc-kp.si

tel.: 05 66 37 590.

http://www.eu-skladi.si/kohezija-do-2013/2014-2020/dokumenti/2014-2020/Logo_EKP_socialni_sklad_SLO_slogan.jpg Logo MDDSZ ozje logo RŠS obalno kraška C
 

 

 

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.