PODJETNO NAD IZZIVE – PONI

logotipi poni

GLAVNI NAMEN: Podjetniško usposabljanje oseb, ki si želijo realizirati svojo podjetniško idejo. Cilj projekta je zagon novih podjetij.

CILJNA SKUPINA: Potencialni podjetniki (osebe s podjetniškimi idejami) ne glede na starost, spol in izobrazbo. Pogoj je, da izkazujejo namen in interes za podjetništvo.

VSEBINA: Udeleženci projekta bodo pri RRC Koper zaposleni za obdobje štirih mesecev. V tem času bodo pridobivali podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno podjetniško pot. Pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo usposobljenih svetovalcev bodo izdelali poslovni model in poslovni načrt. Povezovali so bodo s podjetniki v spodbudnem in dobro opremljenem podjetniškem okolju.

Mejniki projekta:

  •  1. mesec: opis poslovne ideje in izdelava poslovnega modela
  •  2. mesec: izdelava prvega osnutka poslovnega načrta
  •  3. mesec: testiranje minimalno sprejemljiva proizvoda/storitve na trgu, izdelava drugega osnutka poslovnega načrta
  •  4. mesec: izdelava končne verzije poslovnega načrta

VKLJUČITEV V PROJEKT: Vključitev v projekt bo potekala s prijavo na javni razpis za vključitev v projekt, ki bo objavljen na spletni strani RRC Koper. Med prijavljenimi kandidati bo izbranih do 11 oseb.  V celotnem obdobju izvajanja bo v projekt vključenih 62 udeležencev.  

OBDOBJE IZVAJANJA: Objavljenih bo 6 razpisov v obdobju 2020-2023. Javni razpisi bodo objavljeni predvidoma vsake štiri mesece.

CILJ PROJEKTA so novoustanovljeni poslovni subjekti (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). Rezultat, ki ga zasledujemo zajema vključitev 62 potencialnih udeležencev v program usposabljanja projekta PONI, izdelanih 62 novih poslovnih načrtov in na trgu prestavljenih minimalno sprejemljivih produktov ter 30 % (oziroma 19) novoustanovljenih poslovnih subjektov na območju obalno-kraške regije v celotnem obdobju.

FINANCIRANJE PROJEKTA

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«, prednostne osi »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, v okviru izvajanja prednostne naložbe »Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«, specifičnega cilja 1 »spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij.«.

Več informacij: mag. Tina Jančar Matekovič, tina.matekovic@rrc-kp.si; 05 66 37 590

 

PONI RRC Koper predstavitev programa (YouTube Video)

 


 

Povezava na razpis:

 

5. JAVNI RAZPIS za vključitev v projekt Podjetno nad izzive – PONI

 

Naslednji 6. razpis bo objavljen novembra 2022.

© 2013 Regionalni razvojni center Koper | vse pravice pridržane | izdelava: Studio Matris & kreatvd

EU e-Privacy Directive

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več o tem.