Search
Close this search box.

Z brezplačnima avtobusnima linijama za prevoz koles po Krasu in od Kopra do Gradeža

Interbike2 MEDcycletour

 

 

Med letošnjo kolesarsko sezono bosta ob koncih tedna vozili dve brezplačni avtobusni povezavi za kolesarje med slovensko Istro, Krasom in Gradežem. Avtobus s prikolico (KoloBus) za kolesa je začel voziti med Koprom in Krasom 19. maja 2019, drugi, čezmejni, med Koprom in Gradežem, pa bo začel voziti 8. junija 2019.

 

Brezplačne vožnje po Krasu

Prva krožna avtobusna povezava med slovensko Istro in Krasom v okviru projekta Medcycletour je začela voziti v nedeljo, 19. maja 2019. Avtobus s prikolico za kolesa bo vozil na krožni relaciji Koper – Kozina – Škocjanske jame – Divača – Štanjel – Sežana – Lipica – Kozina – Koper vse vikende do 22. septembra 2019. Odhod bo iz glavne koprske avtobusne postaje trikrat dnevno, ob 8h, 13h in 18h. Predhodne rezervacije niso potrebne.

 

pdfMedcycletour_KoloBus-brochure.pdf

 

Brezplačni KoloBus vozi med Koprom in Gradežem

Čezmejni KoloBus med Koprom in Gradežem v okviru projekta Inter Bike II bo letos vozil drugo sezono. Junija bo storitev na voljo štiri konce tedna vse od sobote, 8. junija 2019, naprej. Sledil bo premor. Vožnje se bodo znova začele zadnji avgustovski konec tedna in se zaključile z Barkovljanko v oktobru.

Ob sobotah bo KoloBus vozil iz Gradeža (odhod ob 9.00 z avtobusne postaje) do Kopra in nazaj (odhod z glavne koprske avtobusne postaje ob 17.30). Ob nedeljah bo KoloBus iz Kopra (odhod z glavne avtobusne postaje ob 8.30) vozil do Gradeža in nazaj (odhod z avtobusne postaje v Gradežu ob 17.30). Priporočljive so rezervacije.

V mesecu juniju na telefonsko številko: +39 334 6000121 ali po e-pošti: booking@comune.monfalcone.go.it. V mesecu avgustu, septembru in oktobru pa na telefonsko številko: +386 40 470 644 ali po e-pošti: info@activekoper.si. Urnika obeh linij bosta objavljena na plakatih na avtobusnih postajah in v TIC-ih. Za več informacij o kolesarskih poteh in/ali dodatnih kolesarskih izletih pa si lahko pogledate tudi spletno stran: www.bit.ly/bicibus-SI.

 

pdfInterBike2_BiciBus_2019.pdf

 

Brezplačni storitvi potekata v okviru dveh evropskih projektov Medcycletour in Inter Bike II iz programov Interreg Mediteran in Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Obe brezplačni storitvi sta sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projektni partnerji Regionalni razvojni center Koper, Mestna občina Koper ter italijanska Občina Tržič so se odločili za poskusno vpeljavo specializiranih avtobusnih linij zaradi vedno večje priljubljenosti kolesarskega turizma in promocije naše regije kot zanimive kolesarske turistične destinacije.

Aktualni projekti