Search
Close this search box.

ADRIAFOOTOURING Podjetniški zajtrk

Spoštovani,

V okviru projekta “ADRIAFOOTOURING”, Jadranski čezmejni program IPA 2007-2013

vas vljudno vabimo na podjetniški zajtrk, ki bo organiziran v okviru drugega posebnega dogodka projekta in sicer:

v četrtek 14.04.2016 ob 9.30 h

v Kleti Rodica Truške

Truške 1/c, 6273 Marezige

http://rodica.si

 

V okviru podjetniškega zajtrka bo potekala kratka predstavitev projekta, univerzitetnega inkubatorja ter primerov dobrih praks s področja “FOOD & TORUSIM” ter mreženje med vabljenimi predstavniki deležnikov projekta, gospodarstva in drugimi vabljenimi.

 

Kratek opis projekta: Ko je govora o lokalni promociji in trženju, prehrano in turizem pogosto štejemo za dopolnilna vidika, razen takrat, ko ju povezujemo s temami razvoja in spodbujanja inovativnega poslovanja. Področji kmetijskih dejavnosti in turizma predstavljata ključni ekonomski dejavnosti za številna območja, čeprav ju še vedno uvrščamo v tradicionalne sektorje z malo inovativnega potenciala. Dejansko pa gre za področji, kjer je inovativnost ključnega pomena za spodbujanje izboljšanja upravljanja in konkurenčnosti majhnih in srednje velikih podjetij.Prav s tem namenom je bil ustanovljen INKUBATOR ADRIA. Gre za virtualni inkubator za mala in srednje velika podjetja na območju Jadrana, ki je bil zasnovan v okviru projekta AdriaFootouring. Adriafootouring je evropski projekt IPA, ki vključuje 11 partnerjev iz različnih mednarodnih področij – Italije (Abruci in Emilija – Romanja), Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Slovenije. Inkubator Adria želi spodbuditi konkurenčnost in inovativnost podjetij, ki delujejo na področjih turizma in agroživilstva.INKUBATOR ADRIA je virtualni prostor, ki želi širiti novo kulturo inovativnosti s ponujanjem instrumentov in informacij, ki jih podjetja in območja v jadranski regiji potrebujejo za zagon inovativnih procesov na področjih turizma in agroživilstva.

 

Naprošamo vas, da svojo udeležbo potrdite na e-pošto: mitja.petek@rrc-kp.si, kjer smo vam na voljo tudi za vse dodatne informacije v zvezi z projektom.

 

Več o projektu in virtualnem inkubatorju lahko najdete na:

 

ADRI 1

 

ter v projektni brošuri in zloženki:

pdfADRIAFOOTOURING_brošura_projekta.pdf

pdfAdriaIncubator_informativna zloženka.pdf

 

Dogodek je organiziran v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske d.o.o.

 

AIPA 1      ERO 1       http://spaceappschallenge.eu/wp-content/uploads/2016/03/Koper-logo-89x150.png

 


 

pinterest footer 
partners 2

logo insightlogo lirlogo nasmelogo piprijeodorlogo rcrlogo riminilogo unioncamere venetosponsori1sponsori2sponsori10

Aktualni projekti