SPOT svetovanje Obalno-kraške regije

logo vsi tri

 

Od 1.1.2018 je Regionalni razvojni center Koper vključen v projekt SPOT svetovanje Obalno-kraške regije. Vodja projekta je Primorska gospodarska zbornica. Ostala dva partnerja projekta pa sta še Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.


Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije

Povezava na spletno stran Evropske kohezijske politike v Sloveniji

 

 

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije

 

Od 1.1.2018 je Regionalni razvojni center Koper vključen v projekt SPOT svetovanje Obalno-kraške regije. Vodja projekta je Primorska gospodarska zbornica. Ostala dva partnerja projekta pa sta še Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.

 

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije je regijska podjetniška točka, ki izvaja aktivnosti za povečanje informiranosti in znanja za reševanje izzivov v vseh fazah podjetniške poti, povečanje zgodnje podjetniške aktivnosti in podporo nastajanju, izboljšanju rasti in razvoju podjetij.

Poleg storitev VEM točk lahko uporabniki – potencialni podjetniki in že obstoječa podjetja – na enem mestu – SPOT točki – koristite številne brezplačne celovite podporne storitve. SPOT točka skrbi tudi za promocijo podjetniške kulture, povezuje različne institucije in vzpostavlja partnerstva za spodbujanje podjetništva na lokalni, regionalni in čezmejni ravni.

 

Storitve SPOT svetovanje Obalno-kraške regije obsegajo:

INFORMIRANJE o regionalnih podjetniških aktivnostih preko e-biltena Moj spletni priročnik in z objavo prispevkov na temo podjetništva v drugih lokalnih in regionalnih medijih,

OSNOVNO SVETOVANJE glede ustanavljanja in zagona podjetja, poslovanja, razvoja poslovne ideje, izvajanje sistema e-vavčerjev (v naknadni fazi),

IZVAJANJE POSTOPKOV PREK PORTALA e-VEM za s.p. ali d.o.o.,

ANIMIRANJE IN POVEZOVANJE REGIONALNEGA OKOLJA preko mreženja subjektov podpornega okolja (šole, zbornice, združenja, društva,…), izvajanja osebnih obiskov pri podjetnikih, spodbujanje podjetništva v regiji v sodelovanju z občinami in sorodnimi institucijami v sosednjih državah,

PODJETNIŠKA USPOSABLJANJA IN DELAVNICE o različnih podjetniških temah bodo organizirana redno v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki,

IZMENJAVO DOBRIH PRAKS IN ODPIRANJE POSLOVNIH PRILOŽNOSTI ter SOOBLIKOVANJE PODPORNEGA OKOLJA ZA POSLOVNE SUBJEKTE.

 

LOKACIJE:

Aktivnosti SPOT svetovanje Obalno-kraške regije se bodo izvajale:

  • na sedežu SPOT svetovanje Obalno-kraške regije, ki se nahaja v prostorih Primorske gospodarske zbornice, Ferrarska 2 v Kopru;
  • na lokacijah ostalih konzorcijskih partnerjev (Regionalnega razvojnega centra Koper, Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov ter Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana);
  • na terenu.

 

URADNE URE IN KONTAKT:

Svetovalci bodo na voljo na sedežu SPOT svetovanje Obalno-kraške regije,  Ogrlica – Ferrarska 2 v Kopru, 1. nadstropje (sedež Primorske gospodarske zbornice) v času uradnih ur:

ponedeljek, torek, petek: 8.00 – 14.00 ure

sreda: 8.00 – 17.00 ure

 

telefon: 05 66 25 834

e-pošta: spot.obalnokraske@gmail.com

 

Za srečanje na ostalih lokacijah  je potrebna predhodna najava pri posameznih svetovalcih:

Vlasta Starc Regionalni razvojni center Koper vlasta.starc@rrc-kp.si
Tina Lenardič Primorska gospodarska zbornica tina.lenardic@pgz-slo.si
Dolores Kovšca Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov info@ora.si
Petra Weber OOZ Sežana petra.weber@ozs.si

 

SHOWROOM

Plakat SPOT 200x135 PRINT OK QR

https://youtu.be/Ds7X0RLQH9k

 

Video predstavitev SPOT Svetovanje Obalno-kraška: https://www.youtube.com/watch?v=osVfX-k71mk

 


 

SPOT registracija (Točka VEM)

 

Za namene registracije samostojnega podjetnika za poslovne subjekte pri regionalnem razvojnem centru Koper še vedno deluje točka VEM, ki izvaja storitve informiranja, osnovnega podjetniškega svetovanja, podaja informacije za ustanovitev, razvoj in poslovanje podjetij ter izvaja postopke registracije d.o.o. in s.p., različne ostale postopke in spremembe pri d.o.o. in s.p. ter izbris s.p..


Leta 2005 je začel delovati Državni portal za podjetja in podjetnike VEM, ki omogoča postopke registracije za nove/potencialne podjetnike ter postopke registracije že ustanovljenih podjetij ter nudi številne informacije pred in po ustanovitvi podjetja.

Podjetnik lahko storitve, ki jih nudi portal, opravlja sam (od doma) z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila ali pa se osebno oglasi na eni izmed vstopnih točk VEM ter, s pomočjo svetovalca, izvede vse postopke registracije ter pridobi vse informacije. Vse storitve, ki jih nudijo točke VEM, so brezplačne. Točke VEM so izpostave AJPES, organizirane pa so tudi v okviru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), upravnih enot (UE) ter agencije SPIRIT Slovenija, katere del je tudi Regionalni razvojni center Koper.

 

Vstopna točka VEM pri Regionalnem razvojnem centru Koper izvaja naslednje storitve:

  • informiranje vseh ciljnih skupin,
  • osnovno svetovanje,
  • izvajanje e-VEM postopkov,
  • izvajanje informativno-promocijskih delavnic,
  • druge podporne aktivnosti.

 

Izvajanje osnovnih svetovalnih storitev obsega svetovanja, povezana z zagonom, poslovanjem in razvojem podjetij ter osnovno svetovanje potencialnim podjetnikom.

Postopki registracije za nove/potencialne podjetnike: registracija samostojnega podjetnika (s.p.), registracija družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), prijava v registre in evidence FURS, ZZZS, OZS, ZRSZ.

Postopki registracije že ustanovljenih podjetij: identificirate se lahko za namene DDV, uredite obvezna socialna zavarovana za vaše zaposlene (postopki ZZZS) ali vložite vlogo za pridobitev obrtnega dovoljenja, uredite lahko tudi spremembe podatkov podjetja ali podate vlogo za izbris s.p..

KONTAKT:

vem@rrc-kp.si

Svetovalke vstopne točke VEM:

Irena Cergol, referent
irena.cergol@rrc-kp.si; tel: +386 5 66 37 583

Larisa Kunst, referent
larisa.kunst@rrc-kp.si; tel: +386 5 66 37 580

URADNE URE:

ponedeljek, torek, četrtek od 8.00 do 16.00, sreda od 8.00 do 17.00, petek od 8.00 do 15.00.
Prosimo vas, da se pred prihodom na svetovanje oziroma izvajanje postopkov prek portala e-VEM, predhodno najavite referentu po telefonu ali elektronski pošti.

 

LOKACIJA:

Ulica 15. maja 19, Koper (pri mesnici AVE oz. OMW)

UPORABNE POVEZAVE:

 

Občine / regija

Aktualni projekti