Search
Close this search box.

Točka SPOT Registracija

logo vsi tri

 

Točka SPOT Registracija  – Regionalni razvojni center Koper

 

Za namene registracije samostojnega podjetnika za poslovne subjekte pri regionalnem razvojnem centru Koper še vedno deluje točka SPOT Registracija (bivša točka VEM), ki izvaja storitve informiranja, osnovnega podjetniškega svetovanja, podaja informacije za ustanovitev, razvoj in poslovanje podjetij ter izvaja postopke registracije d.o.o. in s.p., številne druge postopke in spremembe pri d.o.o. in s.p. ter postopke izbrisa s.p..


Leta 2005 je začel delovati Državni portal za podjetja in podjetnike VEM (leta 2018 se je portal preimenoval iz VEM v SPOT), ki omogoča postopke registracije za nove/potencialne podjetnike ter postopke registracije ter ostale postopke že ustanovljenim podjetjem ter nudi številne informacije pred in po ustanovitvi podjetja.

Podjetnik lahko storitve, ki jih nudi portal, opravlja sam (od doma) z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila ali pa se osebno oglasi na eni izmed vstopnih točk SPOT Registracija ter, s pomočjo svetovalca, izvede vse postopke registracije ter pridobi vse informacije. Vse storitve, ki jih nudijo točke SPOT Registracija, so brezplačne. Regionalni razvojni center Koper je del vseslovenskega sistem točk SPOT Registracija že od leta 2005.

Vstopna točka SPOT Registracija pri Regionalnem razvojnem centru Koper izvaja naslednje storitve:

  • informiranje vseh ciljnih skupin,
  • osnovno svetovanje,
  • izvajanje eSPOT postopkov,
  • izvajanje informativno-promocijskih delavnic,
  • druge podporne aktivnosti.

 

Izvajanje osnovnih svetovalnih storitev obsega svetovanja, povezana z zagonom, poslovanjem in razvojem podjetij ter osnovno svetovanje potencialnim podjetnikom.

Postopki registracije za nove/potencialne podjetnike: registracija samostojnega podjetnika (s.p.), registracija družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), prijava v registre in evidence FURS, ZZZS, OZS, ZRSZ.

Postopki registracije že ustanovljenih podjetij: identificirate se lahko za namene DDV, uredite obvezna socialna zavarovana za vaše zaposlene (postopki ZZZS) ali vložite vlogo za pridobitev obrtnega dovoljenja, uredite lahko tudi spremembe podatkov podjetja ali podate vlogo za izbris s.p..

 

KONTAKT:

vem@rrc-kp.si

Podjetniški svetovalki Točke SPOT Registracija:

Vlasta Starc, svetovalka
vlasta.starc@rrc-kp.si; tel: +386 5 66 37 582

Irena Cergol, svetovalka
irena.cergol@rrc-kp.si; tel: +386 5 66 37 583

 

URADNE URE:

ponedeljek, torek, sreda in petek od 8.00 do 14.00. V četrtek ni uradnih ur.
Prosimo vas, da se pred prihodom na svetovanje oziroma izvajanje postopkov prek portala e-SPOT, predhodno najavite referentu po telefonu ali elektronski pošti.

LOKACIJA:

Ulica 15. maja 19, Koper (pri mesnici AVE, stavba MOL, 1. nadstropje)

UPORABNE POVEZAVE:

 

Aktualni projekti