Search
Close this search box.

AKCIJA BIOUŽITEK

14.12.2010
Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije organizira akcijo promocijskega programa Bio užitek

AKCIJA BIOUŽITEK
v torek, 14. decembra, ob 17.00 uri,
v predavalnici Burja 1, Fakulteta za humanistične študije Koper, Univerza na Primorskem,
Titov trg 5, 6000 Koper

Z akcijo v okviru projekta Bio užitek želimo predstaviti različne možnosti in načine prodaje nadzorovanih ekoloških izdelkov.in hrane .
Med drugim vam bomo predstavili poglavitne principe trženja ekoloških izdelkov, dostavo zabojčkov ekološke hrane na dom in partnersko kmetovanje, ki se v EU in v razvitem svetu nezadržno širijo, ker v izmenjavo ekoloških dobrin uvajajo socialno komponento, prav tako pa tudi druge sodobne in alternativne načine izmenjave in trženja ekološko pridelane hrane.
Tokrat bo med nami strokovnjak za trženje in svetovanje na tem področju prof. Miro Kline.
V Slovenski Istri se je zadnja leta pospešeno sadilo vinsko trto in oljke, malokdo pa je takrat razmišljal kako se bodo pridelki, torej vino in oljčno olje prodali. V današnjem času recesije in velike konkurence tovrstnih izdelkov je prodaja še težja, zaloge neprodanega pa ostajajo in se večajo.
V zadnjih nekaj letih se je zelo povečal število oljkarskih in vinogradniških kmetij v nadzorovano ekološko kmetovanje, tako da lahko upravičeno pričakujemo, da se bodo težave z neprodanimi viški prenesle na tržišče z ekološkimi izdelki.
Običajno so ekološke kmetije proizvodno diverzificirane, to pomeni, da imajo več različnih izdelkov s katerimi lahko zapolnijo težave, ki nastanejo, če se določen izdelek težko prodaja. V Istri pa so večinoma monokulturne kmetije, ki imajo vino ali olje, včasih pa oboje.
Strokovnjak na področju trženja in marketinga, ki je oblikoval in nakazal razvojne temelje za edino slovensko blagovno znamko za ekološka živila, Biodar, nam bo poskušal obelodaniti naše tržne težave z oljčnim oljem in vinom, obenem pa podati smernice in navodila za uspešno tržno uveljavljanje.
Skupaj z ekipo Združenja ekoloških kmetov Obala bomo tudi poskušali postaviti osnove za organizirano tržno promocijo ekološkega oljčnega olja in vina.
Zanimajo nas tudi vaši predlogi, ki lahko prispevajo k boljši organizaciji in povezovanju med kupci in ekološkimi kmetovalci, zato vas vabimo na

PREDAVANJE IN DISKUSIJO TER POKUŠINO ŠTEVILNIH BIO DOBROT.

Vljudno vabljeni kmetje in potrošniki!
Za dodatne informacije pokličite na 080 88 21 ali pišite na info@biouzitek.si

Aktualni projekti