Search
Close this search box.

DNEVNE MIGRACIJE – PAMETNE REŠITVE?

VABILO

 

Regionalni razvojni center Koper (RRC Koper) je partner v projektu SMART COMMUTING, ki ga sofinancira program Interreg Srednja Evropa. Glavni cilj projekta je poiskati bolj trajnostne rešitve in spremeniti navade glede prihodov na delo/v šolo , kar bo prispevalo ne le k izboljšanju kakovosti življenja, temveč tudi k zmanjševanju emisij CO2 in drugih onesnaževalcev iz prometa, kar je ključno za trajnostni razvoj mest.

SMART COMMUTING obravnava območje t.i. funkcijske regije, ki tu obsega območja občin, ki so izvor/cilj  dnevnih migrantov (predvsem proti Kopru kot največjem zaposlitvenem središču v regiji).

Za spremembe navad je pomembno sodelovanje deležnikov: javne uprave, velikih zaposlovalcev, šolstva, gospodarstva, javnih in zasebnih prevoznikov, splošne zainteresirane javnosti.

Na podlagi analize podatkov, ki smo jih zbrali tudi z vašo pomočjo, smo projektni partnerji oblikovali transnacionalno strategijo in nabor možnih ukrepov.

Rezultati dosedanjega dela in aktivnosti, ki jih načrtujemo v prihodnje, bodo predstavljeni na seminarju:

 

DNEVNE MIGRACIJE – PAMETNE REŠITVE?,

ki bo potekal v četrtek 5. aprila 2018, s pričetkom ob 10:00 uri,

na sedežu Primorske Gospodarske Zbornice, Ferrarska ulica 2, Koper

 

Vabimo vas, da skupaj z nami razvijate pametne oz. trajnostne rešitve za dnevne migracije na obravnavanem območju! Prijave zbiramo do 4. 4., do 12:00 ure: info@rrc-kp.si.

 

PROGRAM seminarja: pdfProgram_seminar_Smart_Commuting_5.4.18.pdf

 

Aktualni projekti