Search
Close this search box.

DOGODEK: IZKORISTI NEFORMALNO IZOBRAŽEVANJE

V četrtek, 16. oktobra 2014, od 10.00 do 12.00, v e-Kavarni PiNA

Več:

DOGODEK: IZKORISTI NEFORMALNO IZOBRAŽEVANJE

Mlade iskalke in mladi iskalci zaposlitve, študentke in študenti, dijakinje in dijaki, vabljeni na srečanje z naslovom Izkoristi neformalno izobraževanje!, ki bo v četrtek, 16. oktobra 2014, od 10.00 do 12.00, potekalo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper). 

Poleg formalnega izobraževanja, ki ga nudijo uradne ustanove, je v času študija in po njem koristno opraviti tudi določena dodatna “neformalna” izpopolnjevanja in izobraževanja, saj lahko predstavljajo veliko prednost pri iskanju zaposlitve ter nenazadnje osebnostno rast in razvoj.

Ali se mladi zavedajo pomena neformalnega izobraževanja pri iskanju zaposlitve? Ali poznajo dovolj dobro institucije, ki izvajajo različne programe, svetovanja in delavnice? Kako pritegniti mlade k večji participaciji?

Na dogodku se bodo predstavile institucije, ki nudijo svetovanje in organizacijo različnih oblik neformalnega izobraževanja:

  • Ljudska univerza Koper: Tamara Kavs, vodja izobraževanja svetovalnega središča ISIO
  • Regionalni razvojni center Koper: Tina J. Matekovič, ki bo predstavila tudi aktualen razpis Podjetno v svet podjetništva
  • Karierni center UP: Blanka Palčič, služba za VKO (Vseživljenjska karierna orientacija)
  • Zavod RS za zaposlovanje Koper: Daira Balta, vodja urada za delo, ki pokriva področje mladih in razvoja kariere.

Okviren program:

  • Okrogla miza: Z neformalnim izobraževanjem do večje zaposljivosti, predstavitev posameznih institucij, ki nudijo karierno svetovanje
  • “Speed dating”: Individualni pogovori z udeleženci in svetovalci.

Ugotovitve, rezultate, mnenja in predloge iz posveta bomo zbrali in vključili v analizo stanja na področju mladine v obalnih občinah.

Prijave se zbirajo na info@pina.si do vključno torka, 14. oktobra 2014.

http://pina.si/index.php/sl/component/content/article/917-izkoristi-neformalno-izobraevanje.html

Aktualni projekti