Drugi posebni dogodek projekta ADRIAFOOTOURING: podjetniški zajtrk

 

Projekt ADRIAFOOTOURING, podjetniški zajtrk in predstavitev vzpostavljenega portala Adria Incubator

14. aprila je v Truškah je v organizaciji Regionalnega razvojnega centra Koper in Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske, potekal posebni dogodek projekta, podjetniški zajtrk, na katerem je v dopoldanskem delu potekala okrogla miza na temo inovacij v turizmu in prehrani, v drugem delu pa je bil na kratko predstavljen projekt in delovanje portala ADRIAINCUBATOR. Z nami so bili Dorijan Maršič ter Andrej medved iz Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske ter Elizabet Bordon in Denis Goja, ki sta z udeleženci delila svoje izkušnje iz področja prehrane in Turizma. Elizabet Bordon, prva vinska kraljica Slovenske Istre, je predstavila družino in domačijo Bordon, katerih glavno ponudbo predstavlja vina Montis iz njihove vinske Kleti, Denis Goja, svetovalec za razvoj podeželja na Občini Piran pa je predstavil dolgoletne izkušnje pri promociji krajevne skupnosti Padna in širše, ter na kratko orisal tudi projekt razpršeni hotel, ki je v razvoju.  Na koncu je gostitelj dogodka vinar Marinko Rodica predstavil tudi vinsko klet Rodica.

 

slika1 slika2

 

Adriaincubator ponuja nasvete podjetjem o inovativnosti v turizmu in pri predelavi hrane

V okviru projekta AdriaFootouring, sofinanciranem iz evropskega programa čezmejnega sodelovanja IPA Adriatic, je začel pred kratkim delovati virtualni inkubator (www.adriaincubator.eu), namenjen malim in srednjim podjetjem (MSP), ki se ukvarjajo s turizmom in predelavo hrane. Podjetnikom nudi nasvete o izboljšanju poslovanja in konkurenčnosti z vpeljevanjem inovacij. Vsebine virtualnega inkubatorja so bile opredeljene na podlagi analize, v kateri se je ugotavljalo raven inovativnosti MSP ter stopnjo podpore, ki jim jo nudijo lokalne strukture. Virtualni inkubator naj bi podjetjem pomagal pri odpravljanju težav, s katerimi se srečujejo. Na temo turizma so objavljeni članki o pomenu inovacij, spletnem marketingu, predstavljene so dobre prakse in pojasnjeni nekateri najpogosteje uporabljeni termini. Na temo predelave hrane je podrobneje osvetljena tehnološka inovativnost, opredeljen je načrt tehnološkega razvoja. Registrirani uporabniki lahko zaprosijo tudi za nasvet strokovnjaka. Ker je inkubator šele začel delovati, vse vsebine še niso prevedene v slovenščino. Članki so v italijanščini ali angleščini, v teh dveh jezikih pa se lahko zaprosi tudi za strokovni nasvet. Vabljeni k ogledu strani in postavljanju vprašanj. Veseli bomo tudi morebitnih pripomb za izboljšanje portala.

 

Več o projektu in virtualnem inkubatorju lahko najdete na:

ADRI 1

 

ter v projektni brošuri in zloženki:

pdfADRIAFOOTOURING_brošura_projekta.pdf

pdfAdriaIncubator_informativna zloženka.pdf

Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske d.o.o.

AIPA 1      ERO 1       http://spaceappschallenge.eu/wp-content/uploads/2016/03/Koper-logo-89x150.png


pinterest footer 
partners 2

logo insightlogo lirlogo nasmelogo piprijeodorlogo rcrlogo riminilogo unioncamere venetosponsori1sponsori2sponsori10

 

Aktualni projekti