Search
Close this search box.

ECO-SMART: projektna območja Natura 2000, ranljivost, ekosistemske storitve, metodološke analize in rezultati

 

Partnerji projekta ECO-SMART (Tržišče ekosistemskih storitev za napredno politiko zaščite območij NATURA 2000, Program sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija 2014-2020) smo že organizirali 6 spletnih dogodkov za izobraževanje in informiranje deležnikov obmejnih skupnosti Slovenije in Italije. V sredo, 20. januarja 2021 ob 16 uri bomo organizirali še zadnji dogodek prvega sklopa, kjer bodo sodelovali projektni partnerji in deležniki iz Slovenije in Italije. 

V sklopu dogodka se boste lahko seznanili z ekosistemskimi storitvami in ranljivostjo območij Nature 2000, in sicer Lagune Caorle pri izlivu Tilmenta, delte reke Tilment, območja Valle Vecchia, Zumelle, Valli di Bibione, Cavana pri Tržiču in Naravnega rezervata Škocjanski zatok. Sodelovali bodo raziskovalci Univerze v Padovi, Univerze v Vidmu in Mediteranskega inštituta za okoljske študije Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS MIOS). Veliko poudarek bo na nevarnostih, ki izhajajo iz podnebnih sprememb, in posledicah le-teh na ekosistemih, biotski raznovrstnosti in ekosistemskih storitvah, ki jih zagotavljajo zaščitena sredozemska obalna območja. Slovenske partnerje bo zastopal dr. Cecil Meulenberg, raziskovalec MIOS ZRS Koper, ki bo predstavil rezultate slovenskega pilotnega primera. 

Udeležba na dogodku je brezplačna. Spletni dogodek se bo odvijal preko aplikacije Cisco WebEx

Dogodek se bo izvajal v italijanskem, slovenskem in angleškem jeziku (simultano prevajanje preko aplikacije VEASYT).  

Če želite sodelovati na dogodku, pošljite e-poštno sporočilo na naslednji naslov: liliana.vizintin@zrs-kp.si  ali tadej.zilic@rrc-kp.si  ali se prijavite preko povezave https://forms.gle/EFm4iNbNNkULtLfC7

 

pdfProgram delavniceECO SMART RGB

 

Spletna stran: www.ita-slo.eu/eco-smart 

Facebook: https://www.facebook.com/InterregEcoSmart/ 

LinkedIn: https://si.linkedin.com/in/eco-smart-7a13191b0 

 

Aktualni projekti