Search
Close this search box.

Evropski teden mobilnosti 2019

16. – 22. september 2019

stricek_na_kolesu-levo.png

Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice. S spodbujanjem prijazne mobilnosti in trajnostnega prometa si Evropski teden mobilnosti že od leta 2002 želi izboljšati javno zdravje in kakovost življenja. Kampanja ponuja možnost raziskovanja vloge mestnih ulic in eksperimentiranje s praktičnimi rešitvami izzivov v mestih.

Letošnji slogan kampanje je »GREMO PEŠ«, saj nam hoja poleg potovanja od ene do druge točke, omogoča še več fizične aktivnosti, boljše zdravje in manj onesnaževanja. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način, ki pa se lahko tudi nadomesti s prav tako okolju prijaznim potovanjem – kolesarjenjem.

V okviru kampanje bosta na voljo tudi Kolobus – projekta MEDCYCLETOUR in Bicibus – projekta Inter Bike II, v katerih sodeluje tudi RRC Koper. 

RRC Koper bo v okviru projekta SMILE (ADRION) v sodelovanju z Mestno občino Koper in drugimi partnerji 20. septembra organiziral okroglo mizo z naslovom PERSPEKTIVE TRAJNOSTNE MOBILNOSTI V SLOVENSKI ISTRI. Na tem dogodku bodo prikazane prometne strategije in projektne rešitve, razprava pa bo deležnike spodbudila k aktivnemu iskanju načinov, kako učinkoviteje in bolje načrtovati segment mobilnosti v za potrebe prebivalcev in turističnih tokov.

Pridruži se Evropskemu tednu mobilnosti in prestopi med brihtne potnike, prihrani denar, dihaj bolj čist zrak, potuj in se dobro počuti, ter ne pozabi:

NOBEN AVTO NIMA TAKO LEPIH NOG, KOT JIH IMAŠ TI!

                                  Slika1.png

Več o kampaniji:
https://tedenmobilnosti.si/2019/domov 
http://www.etmkoper.si/projekt.html

 

Aktualni projekti