Search
Close this search box.

EuroVelo 8 – Evropska kolesarska pot

https://www.departement06.fr/typo3temp/pics/c_bd3d6992e5.jpg

Projekt EuroVelo 8 je sofinanciran iz Evropske komisije – programa DG Enterprise & Industry. Projekt se je pričel aprila 2014 in traja 18 mesecev. Vseh partnerjev, vključno z našo organizacijo, je v projektu 13.

Vodilni partner: Provincia di Mantova (Italija)

Ostali partnerji:

3 projektni partnerji iz Italije (Provincia di Ferrara, Agenzia nazionale di Turismo, Regione Piemonte)

1 iz Belgije (European Cyclists’ Federation)

1 iz Cipra (Cyprus Tourist Organisation)

1 iz Španije (Consorcy de les Vies Verdes de Girona)

1 iz Albanije (GO2)

2 iz Francije (Pays Pyrenees-Mediterranee, Conseil general des Alpes-Maritimes)

1 iz Danske (Foreningen Frie Fugle)

1 iz Grčije (Information and Documentation Centre on Racism, Ecology, Peace and non Violence-ANTIGONE)

Cilj projekta je promocija kolesarske poti EuroVelo 8 (Cadice-Atene) dolge kar 5.888 km, ki poteka tudi preko območja naše Obale ter izboljšanje mreže ponudnikov storitev za kolesarje; tako s turistično ponudbo kot z vzpostavitvijo informacijskih točk ter mreže storitev in centrov za servis koles. Namen projekta je izvajanje skupnih mednarodnih aktivnosti za namene promocije in komuniciranja s poudarkom na razvoju turističnih ponudb in paketov za kolesarje na območjih, ki potekajo ob trasi EuroVelo 8. Med ostalim je predvidena tudi vzpostavitev spletne strani za namene informiranja in spodbujanja javno-zasebnih partnerstev za učinkovitejše vključevanje podjetij povezanih s turističnim sektorjem.

S projektom želimo privabiti turiste na to območje ter ga prikazati kot kolesarjem privlačno in prijazno. Aktivnosti, ki se bodo izvajale v projektu bodo tudi prispevale k večji učinkovitosti že zastavljenih ukrepov za izboljšanje mreže turistične ponudbe.

Partnerji smo identificirali in zbrali ponudnike storitev za kolesarje na svojih območjih ter pripravili predloge turističnih paketov za kolesarje. Za območje slovenskega dela trase EuroVelo 8 sta pripravljena dva turistična paketa, eden izmed njiju vključuje tudi navezavo na Italijo in Hrvaško. Oba sta posredovana v presojo Zvezi evropskih kolesarjev v Bruslju, ki ju bo pregledala in podala morebitne predloge za izboljšavo. Končni paketi bodo predstavljeni na evropski spletni strani EuroVelo 8, ki jo s pomočjo vseh partnerjev pripravlja Zveza evropskih kolesarjev. Regionalni razvojni center Koper  obenem spodbuja deležnike in nosilce politik, da se zavežejo k čimprejšnji ustanovitvi skupne turistične upravljavske strukture za območje Obale in Krasa.

 

Aktualni projekti