Search
Close this search box.

Istra in Kras na EXPO GATE ta konec tedna

 

Regija Istra & Kras se na predstavitev na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 aktivno pripravlja od decembra. Tam bo v okviru slovenskega paviljona nastopila v prvi polovici maja. Že čez nekaj dni pa čaka regijo prvi promocijski dogodek, in sicer 21. in 22. marca, v stekleni piramidi na prizorišču EXPO Gate v središču Milana. Možnost predstavitve na Expo Gate je dobilo le 12 od skupno 145 držav, ki bodo prisotne na svetovni razstavi. Za Slovenijo in regijo je to izjemna priložnost, da še pred uradnim odprtjem razstave javnosti predstavijo svoje posebnosti.

Istra in Kras se bosta javnosti predstavili skozi različne aktivnosti s poudarkom na gastronomiji. Predstavnika Mladinske kuharske reprezentance, kapitan Mojmir Šiftar in Filip Matjaž, ki tudi vodi gostinski lokal Oštarija v centru Portoroža, bosta poskrbela, da bo na trgu dišalo po tipičnih istrskih in kraških jedeh. Dogodka se bosta udeležila tudi dva večkrat nagrajena oljkarja, Vanja Dujc iz Kopra in Domačija Munda iz Portoroža, ki bosta predstavila naše zeleno bogastvo.

Obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi v vrtenju kolesa sreče Casinoja Portorož in si tako prislužili simpatične nagrade, ki bodo odsevale posebnosti regije. Za živahno vzdušje, prikaz običajev in tradicije bodo poskrbeli predstavniki skupine Šavrini in Anka Šavrinke ter folklorna skupina Kraški šopek.

Predstavitev Slovenije na Expo Gate bo pričela v soboto, 21. marca, ob 11. uri, z novinarsko konferenco, za obiskovalce pa bo piramida odrla vrata ob 12. uri. V nedeljo, 22. marca, bo v središču Milana živahno že od 10. ure dopoldne in vse do 20. ure zvečer.

 

Expo Gate Milano - foto

Aktualni projekti