Search
Close this search box.

Mednarodno video tekmovanje za mlade MARLISCO

Med septembrom 2013 in februarjem 2014 je potekalo mednarodno video tekmovanje za mlade na temo morskih odpadkov, v katerem je sodelovalo 10 obalnih osnovnih šol in ena srednja šola. Mladi so imeli odlično priložnost, da delijo svojo vizijoin navdihnejo tisočeljudis svojimi idejami in sporočilom. Kot ambasador projekta je pristopil Vasilij Žbogar, s katerim je kulturno društvo PINA posnelo kratki video kot nagovor k sodelovanju.

https://www.youtube.com/watch?v=RFb9dXfdjek

Sodelujočim šolam je bila ponujena tehnična podpora pri projektu, in sicer različne delavnice »Proces ustvarjanja kratkega filma od ideje do izvedbe« ter »Kako posneti video«, ter nadaljnje mentorstvo. To je vključevalo pomoč pri pripravi videa, kot npr.  snemanje  v studiu, montažo ipd., pa tudi strokovno svetovanje in  predloge za izboljšavo. Šolam, ki niso imele svoje opreme, je bila nudena izposoja opreme. Marca 2014 je nacionalna žirija izbrala najboljši video z naslovom »Bi ti plaval v odpadkih? Jaz ne!«, ki ga je oddala OŠ Ivana Jagra Babiča iz Marezig.

https://www.youtube.com/watch?v=XqJjva39SeQ

Drugouvrščeni so bili mladi iz OŠ Dušana Bordona iz Kopra, ki so oddali video z naslovom »Sprehod po slovenski obali«.

https://www.youtube.com/watch?v=LboduDGPzEc

Tretje mesto pa je zasedel video Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana z naslovom »Kisla prihodnost«.

https://www.youtube.com/watch?v=KtCDuhVaU7s

Zmagovalna skupina osmih otrok starosti 14 in 15 let je bila sredi maja povabljena, da se udeleži Evropskega dne pomorstva 2014 v Bremnu,  kjer je bila premierno prikazana kompilacija zmagovalnih videov iz petnajstih držav. Mladi so se tudi srečali z vrstniki iz ostalih sodelujočih držav ter si ogledali prireditve in znamenitosti mesta.

http://www.marlisco.eu/Winner_Video_Compilation.en.html

 

DSC 4794

 

DSC 5030

Fotografiji sta last fotografinje Tamare Čelhar

Aktualni projekti