Search
Close this search box.

Optimizemed

MED CAP - horizontaloptimizemed logo vod

Projekt OPTIMIZEMED (Optimizing and profiting best practices in the med area on foreign trade, intermodal transport and maritime safety) je bil izbran na kapitalizacijskemu razpisu v sklopu programa MED. Projekti odobreni na kapitalizacijskem razpisu morajo upoštevati, uporabiti in medsebojno povezati rezultate že izvedenih projektov programa Mediteran – širiti zavedanje o teh projektih in njihovih rezultatih ter zagotoviti njihovo širšo in intenzivnejšo rabo.

Glavni cilj projekta OPTIMIZEMED je vključiti nove strateške pobude v trenutne politične okvirih predvsem s seznanjanjem ključnih akterjev z rezultati projektov, ki so bili razviti v predhodnih projektih. To se želi doseči z več sistemskim spletnim portalom, ki bo osnovan na orodjih, dobrih praksah in pilotnih aktivnostih sedmih zaključenih projektov. RRC Koper sodeluje pri kapitalizaciji rezultatov doseženih v projektih Terconmed in Secur med plus, ki sta bila izbrana na prvem razpisu in sta se zaključila v začetku leta 2012.

Ker gre za »kapitalizacijski« projekt je večji del aktivnosti namenjen širjenju rezultatov. V sklopu promocije bodo narejene brošure, organizirane predstavitvene delavnice, objavljeni bodo članki v lokalnih medijih in strokovnih revijah.

Glavni rezultat pa bo spletni portal v katerem se bodo nahajale posodobljene baze podatkov sedmih predhodnih projektov, ki so se ukvarjali s problematiko pristanišč, popisom ladijskih linij, zbrali pomorsko zakonodajo posameznih držav, vzpostavili interaktivno mapo ladijskih nesreč, itd..

Vodilni partner: Pristaniški inštitut za študije in sodelovanje regije Valencia, FEPORTS (E). Partnerji v projektu so še: Prometni Inštitut Ljubljana d.o.o.(SLO), Regija Ligurija (I), Provinca Novara (I), Pristaniška Uprava iz Catanije (I), Pristaniška Uprava iz Pireja (GR), Center za raziskave in tehnologijo Hellas / Grški inštitut za transport (GR), Egejska Univerza – Raziskovalna enota (GR), Svet gospodarskih zbornic avtonomne skupnosti Valencija (E) in Trgovinska in industrijska zbornica pokrajine Marseilles (F).

Projekt se je zaključil v aprilu leta 2015.

 

Novice

Povezava na spletno stran projekta: www.optimizemed.eu

Povezava na spletno orodje OPTIMIZEMED: http://optimizemed.info/

 

Aktualni projekti