»Podjetna Primorska 2015« odpira svoja vrata vsem podjetnim in inovativnim

 

Natečaj za najboljšo podjetniško idejo »Podjetna Primorska 2015« tudi letos vabi k prijavi vse podjetne in inovativne posameznike ali skupine, ki želijo uresničiti svojo podjetniško idejo in se podati v podjetniške vode.  Za najbolj perspektivne podjetniške ideje, finaliste natečaja, bodo organizirane podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta, svetovanje in mentoriranje ter vsa ostala podpora za zagon novega podjetja, najboljše ideje pa bodo tudi nagrajene.  Nagradni sklad znaša 10.000 EUR. Nagrade bodo podeljene v obliki vavčerja.

 

Glavni namen natečaja je spodbujanje podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu, spodbujanje pretoka znanja iz univerze v gospodarstvo in ustanavljanje novih na lastnem znanju temelječih podjetjih. Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine z inovativno podjetniško idejo, ki jo želijo realizirati in stopiti v svet podjetništva.

Rok za oddajo prijav je 16.2.2015. Prijavni obrazec in vse ostale pomembne informacije o natečaju najdejo zainteresirani na spletni strani www.podjetnaprimorska.si ali www.uip.si .

Prijavitelji bodo tudi letos tekmovali v dveh kategorijah, in sicer, v kategoriji Optimist, ki je  primerna za prijavitelje brez predhodnih podjetniških izkušenj in v kategoriji Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami.  V okviru kategorije Optimist opredelili tudi  posebno nagrado za najboljšo študentsko podjetniško idejo.  Vsi prijavitelji bodo svoje ideje tudi osebno predstavili pred strokovno komisijo, kar je tudi letošnja novost.

 

V začetku marca bo strokovna komisija izbrala 10 do 12 finalistov, ki bodo deležni izobraževalnih podjetniških delavnic za pripravo poslovnega načrta ter  svetovanja in mentoriranja za zagon svojega podjetja. Poslovni načrt bodo oddali  5.5.2015 in ga tudi osebno predstavili strokovni komisiji. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad se bo odvila konec maja.

Za vse zainteresirane bomo v začetku februarja organizirali informativni dan, kjer boste dobili vse potrebne informacije o natečaju in prijavi.

  

logotip

Občine / regija

Piran
Izola
Koper
Ankaran
Hrpelje - Kozina
Divača
Sežana
Komen

Aktualni projekti