Search
Close this search box.

Poziv za prijavo na natečaj Podjetna Primorska 2016

 

Izkoristite ugoden veter in zajadrajte v svet podjetništva

Natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije

PODJETNA PRIMORSKA

ROK ZA PRIJAVO 31. 1. 2016

Nagradni sklad znaša 30.000 eur!

Informacije na:      www.uip.si   │   info@uip.si   │    tel. 05 611 79 52

KAJ JE PODJETNA PRIMORSKA?

Podjetna Primorska je natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije. V okviru natečaja obravnavamo inovativne poslovne ideje, ki so zanimive za gospodarski sektor Primorske in predstavljajo možnosti za investiranje. Z natečajem želimo pospešiti prenos razvojnih idej posameznikov ali skupin v tržno uspešne podjeme kot tudi pospešiti prenos znanja z univerze v gospodarstvo in s tem prispevati k nastanku novih inovativnih podjetij v regiji.

KDO LAHKO SODELUJE?

Natečaj je namenjen podjetnim študentom, raziskovalcem, akademikom in drugim posameznikom ali skupinam s Primorske, iz zamejstva in ostale Slovenije. Na natečaj se lahko prijavi posameznik, skupina ali pravna oseba. Prijavitelji sodelujejo lahko v treh kategorijah:

  1. Kategorija OPTIMIST: prijavitelj nima predhodnih podjetniških izkušenj
  2. Kategorija NAVIGATOR: prijavitelj že ima predhodne podjetniške ali vodstvene izkušnje
  3. Kategorija REKTORJEVA NAGRADA: prijavitelji so študentje, diplomanti, raziskovalci in pedagoški delavci UP

POTEK IZBORA

Natečaj bo potekal v obdobju od decembra 2015 do maja 2016. Rok za prijavo (oddaja opisa poslovne ideje oziroma osnutek poslovnega načrta) je 31. 1. 2016. Na podlagi prejetih opisov poslovne ideje strokovna komisija izbere do 15 finalistov, ki ob podpori podjetniških delavnic ter svetovalcev predvidoma do 30. 4. 2016 pripravijo poslovne načrte. Finalisti natečaja svoj poslovni načrt tudi osebno predstavijo pred strokovno komisijo, ki v nadaljevanju izbere najboljši poslovni načrt za vsako kategorijo. V kategoriji Rektorjeva nagrada bosta podeljeni tudi 2. in 3. nagrada v višini posebej pa bo nagrajena tudi najboljša poslovna ideja študentskega tima. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo potekala  26.maja 2016.

NAGRADNI SKLAD

Nagradni sklad znaša 30.000 EUR. Nagrada bo podeljena v obliki VAVČERJA, ki zajema paket svetovalnih in drugih storitev in enoleten brezplačen najem poslovnih prostorov v inkubatorju v skladu s katalogom objavljenem v razpisu. Vsak zmagovalec v posamezni kategoriji prejme vavčer v protivrednosti 7000 EUR. V kategoriji Rektorjeva znaša 2. nagrada vavčer v višini vrednosti 4000 EUR 3. nagrada 2500, študentska nagrada pa 1.500 EUR. Vsi finalisti natečaja so deležni brezplačnih podjetniških delavnic in storitev svetovanja za pripravo poslovnega načrta ter zagon podjetja.

PRIJAVE

Prijavnico (opis poslovne ideje) izpolnjeno oddajte na info@uip.si do  31. 1. 2016.

Organizatorji

Natečaj organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. v sodelovanju z Univerzo na Primorskem ob podpori Agencije SPIRIT Slovenija.

 

Več:

http://www.uip.si/index.php?page=news&item=9&id=1420

https://www.facebook.com/ekipa.uip/

https://twitter.com/UIP_inkubator

 

Odprta skupnost Startup Primorska

https://www.facebook.com/startup.primorska/

 

Aktualni projekti