Search
Close this search box.

Pridobite subvencijo za zaposlovanje mladih

vlasta logoti

Pridobite subvencijo za zaposlovanje mladih

                                                              

Bi radi razširili ekipo sodelavcev, si želite zaposliti mlado osebo na prosto delovno mesto v vašem podjetju? Ne prezrite priložnosti za pridobitev subvencije za zaposlitev brezposelnih prek programov aktivne politike zaposlovanja, med katerimi je tudi  program Trajno zaposlovanje mladih.

Spodbuda za trajno zaposlovanje mladih je ukrep subvencioniranja zaposlitve za nedoločen čas. Subvencijo v višini 5.000 EUR prejmete za zaposlitev brezposelne osebe mlajše od 30 let, ki vam jo napoti Zavod.   

Ponudbo na javno povabilo lahko predložite delodajalci, ki poslujete vsaj 12 mesecev, imate vsaj 3 mesece najmanj enega zaposlenega ali ste samozaposleni ter izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo, ki so navedeni v javnem povabilu.

Če nameravate kandidirati na javnem povabilu in zaposliti brezposelne s pomočjo subvencije, upoštevajte predpisani postopek za uveljavitev finančne spodbude.

è Preglejte javno povabilo in preverite ali ustrezate pogojem za pridobitev subvencije

è Sporočite nam prosto delovno mesto (elektronsko, prek portala: www.zadelodajalce.si)

è Izberite ustreznega kandidata izmed tistih, ki vam jih napotimo ter nas o tem obvestite

è Oddajte ponudbo na javno povabilo (elektronsko, prek portala: www.zadelodajalce.si)

è Podpišite pogodbo o dodelitvi sredstev

è Zaposlite izbranega kandidata

è Predložite zahtevek za izplačilo.

Za pomoč pri pripravi in oddaji ponudbe ter dodatne informacije smo vam na razpolago svetovalci iz Pisarne za delodajalce na Območni službi Koper Zavoda RS za zaposlovanje, tel.05/61-350-10.

Dodatne informacije o ostalih programih, rokih za oddajo ponudb ter pridobivanju nepovratnih sredstvih za zaposlovanje in tudi za usposabljanje brezposelnih so na voljo na www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude, na brezplačni telefonski številki Kontaktnega centra 080 20 55,  ali pri svetovalcih v pisarnah za delodajalce.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Aktualni projekti