Search
Close this search box.

Projekt Erasmus za mlade podjetnike – COLUMBUS 3

Projekt COLUMBUS 3 – priložnost za nabiranje podjetniških izkušenj mladih podjetnikov v tujini – EU.

Regionalni razvojni center Koper je z novim letom začel izvajati projekt COLUMBUS 3, v katerem mladim primorskim podjetnikom ponujamo priložnost, da si naberejo podjetniške izkušnje pri uveljavljenih podjetjih v tujini, ter omogočamo izkušenim primorskim podjetnikom, da gostijo mlade podjetnike iz tujine in svoje izkušnje delijo z njimi.

Cilj projekta je pomagati mladim podjetnikom pridobiti ustrezna znanja za upravljanje lastnega podjetja, s sodelovanjem z izkušenimi podjetniki v drugi državi EU za dobo 1 do 6 mesecev in pomagati izkušenim podjetnikom, da svoje izkušnje delijo z mladimi podjetniki in izkoristijo priložnosti ter ideje, ki jih s seboj prinašajo mladi oz. novi podjetniki..

V projekt COLUMBUS 3 je vključenih 8 partnerjev iz 7 držav.

Kako deluje Erasmus za mlade podjetnike?

Novi podjetniki odpotujejo v drugo državo EU, kjer nekaj časa delajo skupaj z izkušenim podjetnikom gostiteljem v njegovem MSP. Izkušene podjetnik oz. podjetnik gostitelj, gosti mladega podjetnike iz drugih držav iz EU. Povezovanje novih podjetnikov in podjetnikov gostiteljev poteka s pomočjo posredniških organizacij.

Kdo lahko sodeluje?

Mladi podjetniki in izkušeni podjetniki. Mladi podjetniki so podjetniki, ki resno načrtujejo ustanovitev lastnega podjetja ali pa so že ustanovili lastno podjetje v zadnjih treh letih. Izkušeni podjetniki pa morajo biti lastniki ali upravljavci malega ali srednje velikega podjetja, ki je registriarno v EU. V tem primeru opravljajo vlogo gostitelja, ki gosti ter prenaša svoje izkušnje na novega oz. mladega podjentika id drugih držav iz EU.

 

Kaj ponuja Erasmus za mlade podjetnike?

Program Erasmus za mlade podjetnike novim podjetnikom nudi priložnost, da največ 6 mesecev delajo z izkušenim podjetnikom v njegovem MSP v drugi državi EU.

Nov podjetnik bo od izkušenega podjetnika gostitelja pridobil potrebno znanje za ustanovitev novih podjetij in za upravljanje malih in srednje velikih podjetij na naslednjih področjih:

• glavni dejavniki uspeha,

• učinkovito načrtovanje,

• finančno in operativno upravljanje,

• razvoj inovativnih izdelkov in storitev,

• uspešna praksa prodaje in trženja.

Novi podjetniki bodo prav tako imeli priložnost izvedeti več o:

• evropskem gospodarskem pravu in enotnem evropskem trgu,

• evropski standardizaciji,

• evropski pomoči MSP.

Projekt COLUMBUS 3 je finančno podprt iz programa »Erasmus for Young Entrepreneurs« (Erasmus za mlade podjetnike), ki spodbuja mobilnost mladih podjetnikov v Evropi.

 

erasmus-mladi    

 

Program Erasmus za mlade podjetnike so-financira Evropska Komisija in deluje v okviru držav EU s pomočjo več kot 100 lokalnih, regionalnih ter nacionalnih posredniških organizacij pristojnih za podporo podjetnikom (npr. Zbornice, tehnološki parki, start-up centri in druge podjetniške podporne organizacije). Aktivnosti programa Erasmus za mlade podjetnike ne evropski ravni koordinira organizacija EUROCHAMBRES, zveza evropskih zbornic za podjetništvo in industrijo.

Kje se lahko prijavim?

Novi podjetniki in izkušeni podjetniki se lahko registrirate prek spletne strani:

www.erasmus-entrepreneurs.eu

 

Za podrobnejše informacije se obrnite na:

Regionalni razvojni center Koper

Centro regionale di sviluppo Capodistria

Ulica 15. maja 19

6000 Koper, Slovenija

tel: +386 5 66 37 590 – faks: +386 5 66 37 581

elektronska pošta:

tina.primozic@rrc-kp.si

 

spletna stran:

www.rrc-kp.si

https://www.rrc-kp.si/sl/za-podjetnike/erasmus-columbus.html

https://www.rrc-kp.si/sl/novice/576-predstavitev-programa-erasmus-za-mlade-podjetnike.html

Aktualni projekti