Search
Close this search box.

Projekt Logical vstopa v naslednjo fazo

Cilj projekta LOGICAL je izboljšati interoperabilnost logističnih podjetij različnih velikosti z namenom izboljšanja konkurenčnosti srednjeevropskih logističnih središč z zmanjšanjem transakcijskih stroškov (boljši dostop do sistemov globalnih akterjev) in spodbujati kolektivne (trajnostne) načine transporta (multimodalno sodelovanje).

Vsi partnerji projekta in številni testni uporabniki se bodo sestali na 9. srečanju partnerjev, ki bo potekalo od 10. do 11. februarja 2014 na Ekonomski fakulteti v Wroclawu (Poljska), da bi razpravljali o naslednjih razvojnih dejavnostih in mejnikih projekta. Trenutno se je za preizkušanje logističnega oblaka registriralo že več kot 100 podjetij. Platforma logističnega oblaka omogoča uporabo različne programske opreme, ki se uporablja v logistiki (npr. programske opreme za upravljanje flote, upravljanje skladišč in načrtovanje virov podjetja). Z uporabo tovrstne programske opreme kot storitve se je možno izogniti dolgotrajnim postopkom namestitve dolgoročnih licenc za uporabo programske opreme. Logistični oblak je uporaben tudi kot »spletni trg logističnih storitev«, kjer lahko logistična podjetja nudijo svoje storitve in proste zmogljivosti. Druge storitve v oblaku nudijo podporo pri upravljanju in obdelavi dokumentov, ki je podjetjem lahko v pomoč pri soočanju z zapleteno papirologijo.

RRC Koper vabi zainteresiranja podjetja iz področja logistike, ki bi želela sodelovati pri razvoju spletnega orodja, da se udeležijo delavnice. Del stroškov poti se lahko dobi povrnjenih iz projektnega proračuna.

Prijave zbiramo na tel.: 05 66 37 580, ali e-mailu tadej.zilic@rrc-kp.si.

Za več informacij o projektu pa obiščite spletno stran: www.project-logical.eu

       

 central-europe

logical dolga

Aktualni projekti