Search
Close this search box.

RDAS AS A TOOL FOR ENHANCING SME DEVELOPMENT WITHIN THE ENLARGED INTERNAL MARKET

Regionalni razvojni center Koper – Regionalna razvojna agencija Južne Primorske je nastopal v vlogi partnerja v španskem projektu »Regional Development Agencies (RDAs) as a tool for enhancing Small and Medium Enterprises Development (SME) withn the Enlarged Internal Market«.

Cilj projekta je bil poenostaviti razumevanje, implementacijo ter okrepitev notranjega tržišča EU v desetih državah kandidatkah, kot tudi izboljšanje položaja Regionalnih razvojnih agencij (RRA), ki v teh deželah zagotavljajo storitve poslovnim subjektom, še zlasti malim in srednjim podjetjem (MSP), v zvezi z informiranjem ter prilagajanjem obsežnemu Evropskemu trgu.

Projektu so se pridružili kot partnerji številni izbrani RRA-ji. Prijavitelj projekta je RRA iz Murcie (Španija). V okviru projekta so se vrstile številne aktivnosti s ciljem spodbuditi osveščenost poslovnih subjektov na trgu EU. Del teh aktivnosti je bila tudi analiza trenutnega stanja ter plani za prihodnost s pomočjo vprašalnika, ki so ga oblikovali vsi partnerji projekta.

Več o tem lahko preberete na strani http://www.ifrm-murcia.es/phare

Aktualni projekti