Search
Close this search box.

START-UP KOPER – CAPODISTRIA 2017

sartupkoper fb

START UP Koper – Capodistria

 

Imaš podjetniško idejo, s katero lahko prispevaš k lokalnemu okolju in si želiš podjetniških izzivov?

Prijavi se na natečaj Start up Koper – Capodistria, v sklopu katerega iščemo mlade do 35. leta, ki bodo v svojih idejah in rešitvah izkazali inovativnost, tržno usmerjenost ter doprinesli k razvoju podjetniške kulture v Mesti občini Koper in širše.

Rok za prijavo je 15. 9. 2017 do 23:59.

Na natečaj se lahko prijavite vsi, ki se želite preizkusiti na področju podjetništva. Iščemo posameznike ali podjetniške skupine, ki imate le podjetniško idejo, patent ali pa že razvit poslovni model, produkt ali storitev, ki je komercialne narave. Prednost bo dana podjetniškim idejam v zgodnji fazi, ki izkazujejo velik potencial pri prenosu znanja in komercializacije ter podjetniškim idejam, ki lahko doprinesejo k reševanju izzivov lokalnega gospodarstva.

V okviru natečaja lahko rešujete ponujene izzive (seznam v desnem meniju) ali pa prijavite svojo podjetniško idejo s področja turizma, podeželja in kmetijstva, socialnih storitev ali katerega drugega področja. Pri tem je predpogoj, da za isto prijavljeno idejo še niste prejeli nagrade na primerljivem tekmovalnem dogodku v Sloveniji ali v tujini.

Z natečajem želimo, v okviru platforme Start up Koper – Capodistria, promovirati inovativnost in popularizirati podjetniško kulturo, razvijati kompetence potrebne za podjetništvo, reševati konkretne predlagane ali lastne podjetniške izzive ter hkrati zagotoviti uspešno identifikacijo podjetniških priložnosti. Ob tem pa izvesti še podporne podjetniške aktivnosti v obdobju od razvoja podjetniške ideje ali projekta do priprave in odprtja start-up podjetja ter pomagati oblikovati primeren produkt oz. storitev za trg.

V platformo je vključenih 6 deležnikov – Univerzitetni inkubator Primorske, Središče Rotunda Koper, Kulturno in izobraževalno društvo PiNA, Center mladih Koper, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje (Območna služba Koper), projekt pa financira MOK.

Nagrade za tri najbolj inovativne podjetniške ideje

Nagradni sklad natečaja je 5.000 evrov, razdelili pa ga bomo med tri najbolje ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve. Nagradni sklad vključuje:

  • udeležbo za do 5 članov zmagovalne ekipe na start-up dogodku na Dunaju (2 dni, penzion in prenočišče vključena);
  • koriščenje vavčerja ali storitev podpornega podjetniškega okolja, ki jih ponujajo partnerji programa.

Zainteresirani morate izpolnjevati naslednje pogoje za prijavo:

  • prijavitelj in ostali člani skupine še niso dopolnil 35. leta starosti,
  • prijavitelj oziroma nosilec ideje ali vodja podjetniške skupine ima stalno prebivališče na območju MOK oziroma je študent Univerze na Primorskem ali dijak srednje šole s sedežem v Mestni občini Koper (vsaj en član prijavljene podjetniške skupine),
  • za isto prijavljeno idejo še ni prejel nagrade na primerljivem tekmovalnem dogodku v Sloveniji ali v tujini.

Kako bo natečaj potekal?

  1. Strokovna komisija bo pregledala prispele prijavne obrazce po predhodno določenih kriterijih, kot so: originalnost in inovativnost, izvedljivost in uporabnost, finančno vrednotenje, tržno pozicioniranje in internacionalizacija in trajnostni vidik.
  2. Na podlagi podanih ocen, se bo komisija odločila o izboru skupin ali posameznikov za nadaljevanje v brezplačnem programu, ki vključuje podjetniško šolo, motivacijske dogodke v sodelovanju z gospodarstvom in drugimi organizacijami, mentorski program in zaključni tekmovalni dogodek.
  3. Vodje prijavljenih skupin oziroma posamezniki bodo po e-pošti obveščeni glede morebitne vključitve v program.
  4. Na zaključnem dogodku bo komisija na podlagi prej omenjenih predhodno določenih kriterijev ocenjevala predstavitve finalistov.

Mladi do 35. leta starosti, ki v vas utripa podjetniška žilica, prijavite se do 15. 9. 2017 do 23:59. Več o informacij o pravilniku in prijavnem obrazcu dobite s klikom na povezavo, za dodatne vprašanja pa nam pišite na startup.koper@uip.si

 

Več informacij in  prijavnica: http://www.uip.si/startup-kp/

Aktualni projekti