Search
Close this search box.

Startup vikend socialnih inovacij 2016

Vabilo na Startup vikend socialnih inovacij 2016

Spoštovani,

v Slovenskih Konjicah bo med 6. in 8. majem 2016 potekal Startup vikend socialnih inovacij 2016. Na podjetniškem dogodku bodo sodelovali mladi programerji, oblikovalci, tehnologi in socialni podjetniki ter dokazali, da je mogoče v treh dneh od prve zamisli do realizacije popeljati poslovne ideje s pozitivnimi družbenimi učinki.

Dogodek, ki ga organizatorji opisujejo kot podjetniški maraton, se bo začel v petek popoldne ob 16. uri  v Konjiški Gimnaziji s predstavitvami poslovnih idej s pozitivnimi družbenimi učinki. O vseh idejah se bo glasovalo in okrog najboljših se bodo izoblikovale ekipe, v katerih bodo sodelovali mladi udeleženci iz celotne Slovenije.

Do nedelje zvečer bodo v prostorih Konjiške Gimnazije poslovne ideje nadgrajevali in pripeljali do delujočega prototipa, pri čemer jim bodo na pomoč kot mentorji priskočili izkušeni gospodarstveniki in uspešni podjetniki. Startup vikend socialnih inovacij 2016 se bo zaključil s predstavitvijo dela ekip v nedeljo zvečer v Kulturnem domu Slovenske Konjice, kjer bodo izbrani tudi najboljši projekti.

Udeleženci dogodka bodo predvsem mladi, ki še nimajo delovnih izkušenj, imajo pa mnogo znanja željo, da pokažejo, kako lahko njihove podjetniške ideje zaživijo v njihovem podjetniškem okolju. Omogočil jim bo, da v praksi izkusijo podjetništvo, ter pridobijo pomembno delovno izkušnjo s področja oblikovanja, razvoja in plasmaja poslovne ideje na trg. Prizadevanja mladih socialnih inovatorjev bodo s svojo prisotnostjo na dogodku podprli tudi predstavniki vlade, ministrstev, lokalnih skupnosti in gospodarstva.

Start up vikend socialnih inovacij v sklopu izvajanja vladnega strateškega projekta spodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije organizira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, v sodelovanju z Ustvarjalnikom, Mladinskim svetom Slovenije, Mladinsko mreža MAMA, Občino Slovenske Konjice, Šolskim centrom Slovenske Konjice Zreče, Mladinskim centrom Dravinjske doline, Mladinsko zadrugo Kreaktor, Regionalnim stičiščem NVO savinjske regije Novus in partnerji.

Vljudno vabljeni!

 

Več o dogodku:

http://startupdays.ustvarjalnik.org/

 

 

Aktualni projekti