Search
Close this search box.

TEMATSKE POTI SLOVENSKE ISTRE

Regionalni razvojni center Koper in Pokrajina Benetke sta v okviru 1. javnega razpisa INTERREG IIIA Slovenija-Italija 2000-2006 prijavila skupni projekt z naslovom LOKALNA TURISTIČNA PONUDBA IN TEMATSKE POTI

eu    rrc    slo-grb

Projekt se je izvajal od marca 2005 do septembra 2006.

Poleg prijaviteljev, je bilo v projekt vključenih še enajst partnerjev, dva slovenska (Mestna občina Koper, Občina Piran) in devet italijanskih (Občine Portogruaro, Musile di Piave, Jesolo, Pramaggiore, Noventa di Piave, Santo Stino di Livenza, Združenje občin Fossalta di Portogruaro in Taglio Veneto, GAL Venezia Orientale, Podjetje za turistično promocijo Bibione-Caorle).

Skupna vrednost projekta je znašala 347.779 EUR, od tega 133.976 EUR na slovenski strani.

tematske-poti-slo-istre

Cilji projektnih aktivnosti so bili usmerjeni v oblikovanje (dodatnih) tematskih poti skupnega čezmejnega prostora, pregled ponudbe, izbor ponudbe, definiranje skupne trženjske strategije in izvedbo turistične promocije danega območja.
Na slovenski strani so bile definirane tri tematske poti;

  • OLJČNA POT,
  • POT ŠAVRINSKE JUŽINE
  • POT JAJČARIC
  • Preveritev ponudbe se je izvajala na terenu, vzporedno se je ponudnike vključevalo v izbor. Izdelan je bil sistem vizualnih komunikacij ter označevanja in opreme produktov, za podporo pri načrtovanju trženja.

Za izbrane oz. potencialne ponudnike turističnih proizvodov in storitev Slovenske Istre so bile organizirane delavnice, kjer se je udeležencem predstavilo oblikovane vsebine, seznanjeni pa so bili tudi z možnostjo vključevanja.

Organizirali smo tudi delavnice za turistične operaterje in delavce in jih tako seznanili z alternativnimi destinacijami, ki jih lahko ponudijo svojim gostom ter izdelano trženjsko strategijo.

V sklopu projektnih aktivnosti je nastala spletna stran www.istrskepoti.si, kjer so med ostalim zbrani tudi kontaktni podatki vseh ponudnikov.

Izdana je bila tudi večjezična brošura, Lokalna turistična ponudba in tematske poti, ki vsebuje podrobnejši opis tematskih poti, ponudnikov in ponudbe in smo jo brezplačno razdelili turističnim agencijam, hotelom, info točkam ipd. v Sloveniji in tujini.

Projektne naloge Tematske poti Slovenske Istre, izdelane tekom projekta

Projektne aktivnosti in rezultate smo, skupaj z italijanskimi partnerji, predstavljali tudi na mednarodnih slovenskih in tujih sejmih.

Projekt je bil delno financiran s strani Evropske unije (Evropskega sklada za regionalni razvoj) v okviru Programa pobude Skupnosti INTERREG IIIA Slovenija-Italija.

Kontaktna oseba za dodatne informacije: Heidi Olenik, tel. 05 663 75 83

www.istrskepoti.si

grbi

Aktualni projekti