Search
Close this search box.

V TUJINO PO PODJETNIŠKE IZKUŠNJE

 

Na Regionalnem razvojnem centru Koper smo v februarju 2016 pričeli z izvajanjem projekta COLUMBUS 8. Gre za priložnost za izmenjavo podjetniških izkušenj mladih podjetnikov v tujini.

Erasmus za mlade podjetnike bodočim podjetnikom pomaga pridobiti spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje malega podjetja v Evropi. Novi podjetniki pridobivajo in si izmenjujejo znanje ter poslovne zamisli z izkušenim podjetnikom, pri katerem delajo in z njim sodelujejo od 1 do 6 mesecev. Stroške izmenjave delno financira Evropska komisija.

 

Kot mladi podjetnik se lahko prijavi oseba, ki načrtuje ustanovitev lastnega podjetja ali pa ga je že ustanovila v zadnjih treh letih, ki ima konkreten projekt ali poslovno idejo predstavljeno v poslovnem načrtu.

Kot podjetnik gostitelj pa se lahko prijavi oseba, ki je lastnik malega ali srednje velikega podjetja in je pripravljena deliti svoje znanje in izkušnje z novim podjetnikom iz drugih EU držav.

Program Erasmus za mlade podjetnike je eden od ključnih ukrepov Akcijskega načrta za podjetništvo do leta 2020, katerega namen je spodbuditi podjetniški duh v Evropi, podpreti nova podjetja v ključnih fazah njihovega življenjskega cikla in pripomoči k njihovi rasti.

Kam po več informacij:

www.erasmus-entrepreneurs.eu/

ERASMUS LOGOs 02 SL 54f5ea1999362

Tina Primožič

e-mail: tina.primozic@rrc-kp.si ali 05 66 37 586

 https://www.rrc-kp.si/sl/novice/576-predstavitev-programa-erasmus-za-mlade-podjetnike.html

 https://www.rrc-kp.si/sl/za-podjetnike/erasmus-columbus.html 

Aktualni projekti