Search
Close this search box.

Video natečaj »Nova zelena generacija: možnosti za trajnostno in vključujočo prihodnost«

 

Spoštovani,

Program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020 je objavil video natečaj z naslovom »Nova zelena generacija: možnosti za trajnostno in vključujočo prihodnost«.

Tema natečaja se navdihuje na pobudo Evropske unije, ki je razglasila leto 2022  za Evropsko leto mladih, da bi državljane programskega območja, zlasti mlajšo generacijo, ozaveščala o vprašanju varstva okolja s spodbujanjem inovativnih rešitev in priložnosti za gradnjo boljše prihodnosti.

Sodelovanje na natečaju je brezplačno in odprto za polnoletne osebe, naj so to profesionalni ali amaterski video ustvarjalci.

 

Program zato vabi vse zainteresirane mlade, da ustvarijo videoprodukcije, ki vključujejo teritorij programskega območja in oblikujejo svoje prispevke v okviru naslednjih tem:

  • Primeri trajnostnih dejavnosti (prometna sredstva, proizvodnja alternativne energije itd.), katerih cilj je varovanje okolja in s tem ponovna vzpostavitev povezave med človekom in okoljem;
  • ključna vloga mladih pri krepitvi lokalnih virov, ki jih razumemo kot kulturne dobrine in naravne vire;
  • vloga mladih pri razvijanju občutka pripadnosti skupnosti bodisi v okviru medgeneracijskega sodelovanja (ustvarjanje mostov med generacijami) bodisi v okviru čezmejnega teritorialnega sodelovanja (ustvarjanje mostov med narodi), da se predstavijo skupni prostori sodelovanja in razvoja skupnosti.

Na natečaj lahko oddate videoposnetke v okviru dveh kategorij:

  • za kategorijo »Družbena omrežja«: videoposnetki lahko trajajo največ 30 sekund,
  • za kategorijo »Zelena generacija«: videoposnetki trajajo od 31 sekund do 3 minut.

Prva nagrada za kategorijo »Zelena generacija« je Amazonov darilni bon v vrednosti 250 EUR!

In druge zanimive nagrade!

Dodatne informacije so na voljo v priloženem pravilniku in novicah na spletni strani Programa: https://www.ita-slo.eu/sl/vse-novice/procurement-and-notices/video-nate%C4%8Daj-%C2%BBnova-zelena-generacija-mo%C5%BEnosti-za-trajnostno

Video gradivo pošljete najpozneje do 1.maja 2022.

Lep pozdrav,

Skupni sekretariat

 

Aktualni projekti