“Program usposabljanja podjetnikov s področja turizma in drugih turističnih delavcev v okviru projekta HOST– “Dediščina oljčnega drevesa za trajnostni turizem”, program COSME”
V sklopu programa usposabljanja napovedujemo tretjo delavnico:
»KULTURA HRANE V POSLOVNEM MODELU TURISTIČNEGA PONUDNIKA «
Kraj: Regionalni razvojni center Koper, Ulica 15. maja 19, Koper (1. nadstropje, sejna soba)
Datum: četrtek, 31. 3. 2016
Program delavnice ČETRTEK 31. 3. 2016 | Izvajalci | ||
8.30 – 8.50 | Registracija in podjetniški zajtrk (kava in sladki prigrizek) | Mreženje udeležencev | |
8.50 – 9.00 | Uvodni pozdrav | Nina Peca, RRC | |
9.00 – 11.00 | Kultura hrane v poslovnem modelu turističnega ponudnika, 1. del | Ksenija Krajšek Mahorčič | |
11.00 – 11.15 | Odmor | ||
11.15 – 13.00 | Kultura hrane v poslovnem modelu turističnega ponudnika, 2. del | Dr. Karmen Rodman | |
13.00 – 14.00 | Pogostitev in mreženje udeležencev | ||
Opis delavnice: Tretja delavnica ima cilja dopolniti ponudbo vrednosti z vidika gastronomije, s poudarkom na kulinariki, ter to vnesti v konkreten poslovni model udeležencev. Na delavnici bodo udeleženci:
– spoznali ključne dele Strategije razvoja gastronomije Slovenije, jedi in vina, ki predstavljajo gastronomijo Slovenije;
- razumeli gastronomijo kot bistveno prvino turistovega doživljanja destinacije ob spoznavanju trendov in spoštovanju tradicije;
- s praktičnim delom razumeli, kako turistu predstaviti teritorij in sezonskost skozi jedi, ob čemer bodo udeleženci spoznali tehnike priprave jedi, določitve lokalnih sestavin idr.;
- poglobljeno spoznali elemente poslovnega modela;
- sestavili svoj poslovni model in zagotovili njegovo konsistentnost in vzdržnost.
Izvajalki: dr. Karmen Rodman, KonektOn d.o.o. ter Ksenija Krajšek Mahorčič, partner KonektOn d.o.o
Program usposabljanja je del aktivnosti projekta HOST, COS-TSUST-2014-3-15, v katerem sodeluje šest partnerjev iz Italije, Malte, Grčije in Slovenije. Vodilni partner je Fondazione Campus Studi del Mediterraneo iz Italije, projektni partnerji pa so: Timesis Ltd. – Montepisano DMC (Italija), 5Senses (Malta), Etal S.A. Local Development Company of Lesvos (Grčija), Mestna občina Koper in Regionalni razvojni center Koper (Slovenija). Namen projekta HOST je prispevati k donosnosti in trajnosti turističnih malih in srednjih podjetij (MSP) s podporo njihovi konkurenčnosti, koordinacijo in povezovanjem deležnikov, krepitvijo kompetenc podjetnikov in promocijo regij preko blagovne znake destinacije.
V primeru, da se delavnice ne morete udeležiti nam to sporočite na e-naslov: nina.peca@rrc-kp.si najkasneje do srede, 30. 3. 2016.